Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Vācijas koalīcijā šķelšanās jautājumā par palīdzību Ukrainai

Ietekmīgā brīvo demokrātu (FDP) politiķe Marī Agnese Štraka-Cimmermane paziņojusi, ka gaidāmajā balsojumā Vācijas parlamentā par palīdzību Ukrainai nostāsies konservatīvās opozīcijas pusē.

Parlamentā ceturtdien paredzēts balsojums par priekšlikumu, kurā Valdība aicināta palielināt atbalstu Ukrainai.

FDP ir neapmierināta ar Vācijas kanclera Olafa Šolca nevēlēšanos piegādāt Ukrainai raķetes "Taurus", un partijas galvenā kandidāte gaidāmajās Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās Štraka-Cimmermane paziņoja, ka balsos par CDU/CSU iesniegto priekšlikumu.

Lai gan koalīcijas sagatavotais priekšlikums ir plašāks nekā jebkad agrāk, tajā nav pieminētas "Taurus".

Neskatoties uz Ukrainas lūgumiem, Šolcs līdz šim ir noraidījis "Taurus" piegādi Ukrainai, acīmredzot bažījoties, ka iespējamā Vācijas raķešu izmantošana uzbrukumos Krievijas teritorijā varētu saasināt konfliktu.

"Pašreizējais [koalīcijas] priekšlikums atbalstīt Ukrainu ir daudz tālejošāks nekā viss, kas vēl nesen šķita iespējams kopā ar SPD. Tomēr trūkst tieši viena vārda, kas to padarītu pareizu," vietnē "X" norādīja Štraka-Cimmermane.

Lai gan koalīcijas priekšlikumā ir pieminēta Ukrainas vajadzība pēc tālās darbības rādiusa raķetēm, tajā nav minētas raķetes "Taurus", jo sociāldemokrāti (SPD) stingri iebilda pret šī termina lietošanu.

FDP arvien biežāk izrāda neapmierinātību ar saviem koalīcijas partneriem. Brīvo demokrātu ģenerālsekretārs Bijans Djirs-Sarajs svētdien atklāti flirtēja ar iespēju pēc nākamajām vēlēšanām valdīt kopā ar CDU/CSU, jo viņiem būtu daudz vairāk kopīga nekā pašreizējai koalīcijai.

Štraka-Cimmermane ir izpelnījusies uzmanību, jo, būdama parlamenta Aizsardzības komitejas priekšsēdētāja, ir atklāti paudusi atbalstu Ukrainai. FDP cenšas izmantot viņas popularitāti, lai iegūtu atbalstu EP vēlēšanās.

Taču projekta "Europe Elect" jaunākās prognozes liecina, ka FDP iegūs četras vietas, kas ir par vienu vietu mazāk nekā 2019.gadā. Turklāt trīs partiju valdība jau mēnešiem ilgi slīd uz leju aptaujās, un FDP ir īpaši nepopulāra.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits