Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +18 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva
Pēc uzbrukuma Lielbritānijā izsludināts augstākais terora draudu līmenis

Turcijas islāmistu laikraksts: Terorisms kā bumerangs atgriezies Lielbritānijā

Pirmdien Lielbritānijā notikušais terora akts, kurā tika nogalināti 22 cilvēki, ir pierādījums tam, ka terorisms kā bumerangs atgriežas valstīs, kas terorismu atbalsta citviet, trešdien raksta Turcijas islāmistu laikraksts Yeni Akit. Laikrakstā, kas konsekventi atbalsta Turcijas valdību, galvenajā publikācijā drukātajā versijā norādīts: "Kas vēju sēj, tas vētru pļauj". Līdzās publicēts attēls, kurā redzams, kā no Mančestras arēnas tiek evakuēti terora akta upuri.

Lielbritānija ir "viena no valstīm, kas Turciju pametušas vienu tās cīņā ar terorismu un uzņēmušas teroristus ar atplestām rokām", raksta Yeni Akit.

Jāatgādina, ka Turcija par teroristiem uzskata arī Sīrijas kurdu lielāko politisko organizāciju un tās militāro atzaru. Savukārt Vašingtona Sīrijas kurdu militāros formējumus atbalsta un uzskata tos par Sīrijas efektīvāko spēku cīņā pret džihādistu grupējumu Islāma valsts.

"Terorisms ir kā bumerangs - tas atgriežas un jums trāpa," teikts laikraksta galvenā redaktora Kadira Demirela komentārā. Publikācijā arī Francija, Beļģija, Nīderlande un ASV apsūdzētas terorisma atbalstīšanā.

Laikrakstā atgādināta Turcijas prezidenta Redžepa Tajipa Erdogana pērn 24.jūnijā teiktā runa, kurā viņš brīdināja, ka terorisms dos triecienu Eiropas valstīm.

Jau ziņots, ka Mančestras arēnas foajē pirmdienas vakarā pēc amerikāņu popzvaigznes Arianas Grandes koncerta uzspridzinājās terorists pašnāvnieks Salmans Abedi, nogalinot 22 cilvēkus. Atbildību par teroraktu uzņēmies džihādistu grupējums Islāma valsts.

Dienu pēc notikušā Lielbritānijā noteikts augstākais iespējamais terora draudu līmenis - "kritisks". Tādējādi drošībnieki faktiski atzīst - ir ļoti augsta varbūtība, ka tuvā nākotnē sagaidāmi līdzīgi uzbrukumi

Trešdien paziņots, ka 22 gadus vecais Salmans Abedi kurš tiek vainots uzbrukumā, terora akta sarīkošanā, visticamāk, nav darbojies viens."Tas bija tik postošs gadījums, kura sarīkošana bija sarežģītāka nekā dažiem iepriekš mūsu pieredzētajiem uzbrukumiem, tāpēc, iespējams, ka viņš to nedarīja viens," norādījusi Lielbritānijas iekšlietu ministre Embera Rada.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits