Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Terora akts Mančestrā: Spridzinātājs, visticamāk, nebija "vientuļais vilks"

22 gadus vecais Salmans Abedi, kurš pirmdien pie Mančestras arēnas uzspridzinājās neilgi pēc popzvaigznes Arianas Grandes koncerta beigām, terora akta sarīkošanā, visticamāk, nav darbojies viens, vēsta BBC. "Tas bija tik postošs gadījums, kura sarīkošana bija sarežģītāka nekā dažiem iepriekš mūsu pieredzētajiem uzbrukumiem, tāpēc, iespējams, ka viņš to nedarīja viens," norādījusi Lielbritānijas iekšlietu ministre Embera Rada.

Lielbritānijas policija trešdien aizturējusi trīs cilvēkus saistībā ar Mančestras teroraktu. Līdz ar to par šo noziegumu aizturēti kopumā četri cilvēki.

Ministre arī pastāstīja, ka Mančestrā sprādzienu sarīkojušais Abedi bija drošības dienestu redzeslokā. "Drošības dienesti zina daudz cilvēku, bet tas nenozīmē, ka viņiem jāaiztur ikviens, kuru viņi zina. Tomēr šo (personu) viņi zināja iepriekš, un es esmu pārliecināta, ka šīs izmeklēšanas beigās mēs zināsim vairāk," norādījusi Rada.

Telekanālam NBC News notikušā terora akta izmeklēšanai tuvu esoša  ASV izlūkdienestu amatpersona pastāstījusi, ka Abedi bijis saistīts ar teroristu grupējumu Al Qaeda un izgājis kaujinieka apmācību ārzemēs.

Sprādzienā, par kuru atbildību uzņēmies teroristiskais grupējums Islāma valsts, gājuši bojā 22 cilvēki, bet vēl 59 ievainoti. Nogalināto vidū ir arī poļu pāris, kuri bija ieradušies pēc savām meitām, kuras apmeklēja koncertu.

Pēc sprādziena terorisma draudu līmenis Lielbritānijā paaugstināts līdz atzīmei "kritisks", kas nozīmē, ka ar augstu varbūtību iespējami citi teroristu uzbrukumi, tāpēc publiskās vietās šajā valstī tiks izvietoti bruņoti karavīri, kas darbosies policijas pakļautībā.

Top komentāri

Pačūlija
P
Policijai bija zināms, bet neko darīt nedrīkstēja, jo ES ir nerakstīts likums, ka muslimu slepkavas sodīt nedrīkst, viņi drīkst nogalināt, ko vien vēlas, un vietējiem jāmaksā muslimiem pabalsti, jo tas ir politkorekti un multikulturāli.
reptilis
r
Jā...,""poļu santehniķi""kritizēt drīkst,bet čomus ar dvieļiem ap galvu un vecām pasakām galvā ,kritizēt nav politkorekti,jo viņi ir spēks ar kuru jārēķinās:)))...britu policisti ,protams,nekad nav dzirdējuši par jēdzieniem - etniskā noziedzība....krimināla vide....un tās ietekme,jo tas taču ir tik nepolitkorekti un sēj naidu:)))
M
M
Varbūt bija devies uz Sīriju, lai apmeklētu frizieru kursus un piestrādāt par bērnu aukli?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits