Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Terora akti Spānijā: Uzbrucēju sākotnējais plāns izgāzies

Spānijā aizvien notiek vērienīga operācija, lai notvertu vīrieti, kurš tiek turēts aizdomās par dalību terora aktā, kā rezultātā tika noslepkavoti 13 cilvēki, bet vēl aptuveni 100 ievainoti, vēsta ārvalstu mediji. Spānijas plašsaziņas līdzekļi meklēto identificējuši kā 18 gadus veco Musu Ukabiru.

Likumsargi uzskata, ka Ukabirs izmantojis sava brāļa dokumentus, lai tiktu pie īres automašīnām - vienas, ar kuru pastrādāts uzbrukums, otras, ar kuru pēc tam bēgts no notikuma vietas. Musas brālis Driss Ukabirs arestēts ceturtdien pēc tam, kad pats esot pieteicies policijā. Viņš apgalvojis, ka ar notikušo nav saistīts un ka viņa dokumenti tikuši nozagti. 

Policija paziņojusi, ka uzbrukums varēja būt ar vēl postošākām sekām - trešdien Alkanarā, nelielā pilsētā uz dienvidiem no Barselonas kādā privātmājā nogranda sprādziens. Viens cilvēks sprādzienos gājis bojā. Likumsargi uzskata, ka mājā notikusi gatavošanās terora aktam, tostarp gatavotas sprāgstierīces, taču teroristi pieļāvuši kļūmi, kā rezultātā sprādziens noticis neplānoti. Palikuši bez sprāgstvielām, uzbrucēji izlēmuši atmest sākotnējo plānu un realizēt salīdzinoši primitīvāku uzbrukumu - ietriekties cilvēku pūlī ar automašīnu, vēsta BBC.

Arestēti vēl trīs vīrieši - divi no tiem dzimuši Marokā, bet viens Melijā, Spānijai piederošā autonomajā pilsētā Āfrikas Ziemeļkrastā.

Pāris stundas pēc pirmā uzbrukuma Barselonā netālu, Kambrilsas pilsētā, tika pastrādāts otrs terora akts. Tajā iesaistītos piecus džihādistus policija nogalināja. Četrus no uzbrucējiem nošāvis viens policists. Žozē Luišs Trapero, kurš vada notikušo uzbrukumu izmeklēšanu, norādījis, ka tas konkrētajam policistam bijis psiholoģiski smagi, kaut arī viņš ir profesionālis.

Ir pamats uzskatīt, ka abi uzbrukumi ir saistīti.

Jau vēstīts, ka ceturtdien Barselonā uz tūristu iecienītās Ramblas ielas cilvēku pūlī ietriecies mikroautobuss, kā rezultātā nogalināti 13 cilvēki un vismaz 100 ievainoti.

Piektdienas rītā tapis zināms par otru teroraktu netālu no Barselonas. Agrā piektdienas rītā piejūras kūrortā Kambrilsā, kas atrodas 120 kilometrus uz dienvidiem no Barselonas, automašīna ietriekusies cilvēku pūlī, ievainojot septiņus cilvēkus.

Top komentāri

pārcilvēks
p
Varētu teikt ka plāns izgāzies ja neviens nebūtu miris un ievainots... Ja ir upuri tad pie dirsas vai tas bija sākotnējais plāns vai variants b.
ļuļa kebabs
ļ
tipisks velkomistu lapeles virsraksts - sak, 14 (nevis 13) cilvēki beigti, bet saglabājiet mieru, nekas liels jau nav noticis, varēja būt sliktāk. nu kas tas ir 14 līķi pret mūžību un fantastisko tautu un rasu draudzību. jāiet nopirkt vēl pāris plīša lācīši bēglīšu sagaidīšanai.
slapinskis
s
http://satori.lv/article/vairak-neka-160-cilveku-atklata-vestule-aicina-novertet-beglu-uznemsanas-sniegtas-iespejas-latvijai
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits