Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis
Šveicē meitenes drīkst nepiedalīties peldēšanas nodarbībās pubertātes vecumā, taču šajā gadījumā bija runa par pirmspubertātes vecuma meitenēm

Šveice uzvar ECT: Musulmaņu meitenēm jāapmeklē peldēšanas nodarbības kopā ar zēniem

Eiropas Cilvēktiesību tiesa (ECT) lēmusi par labu Šveicei jautājumā par musulmaņu integrāciju Šveices sabiedrībā. Proti, Šveice uzstāja, ka musulmaņu ģimenēs augušajām meitenēm skolā jāapmeklē peldēšanas nodarbības kopā ar zēniem un ka tas nav cilvēktiesību pārkāpums, pret ko, protams, asi iebilda atsevišķas musulmaņu kopienas ģimenes, vēsta The Guardian.

Lieta ECT ierosināta pēc divu turku izcelsmes Šveices pilsoņu iesnieguma 2012.gadā. Sūdzības iesniedzēji tiesā vērsās, jo nespēja savu panākt sarunās ar valsts varas iestādēm un Šveices federālo tiesu. Vecāki nebija mierā ar to, ka viņu atvasēm jāapmeklē peldēšanas nodarbības kopā ar zēniem.

Saskaņā ar Šveices likumu bērni drīkst neapmeklēt peldēšanas nodarbības pubertātes vecumā, taču Šveices izglītības amatpersonas norādīja, ka šajā gadījumā nosacījums nav spēkā - meitenes bija pirmspubertātes vecumā.

ECT atstāja spēkā Šveices tiesas lēmumu, norādot, ka varas iestādes centušās radīt tādus apstākļus, lai peldēšanas nodarbības musulmaņu kopienas pārstāvjiem šķistu pieņemamas, proti, meitenēm atļauts valkāt burkini - peldkostīmus, kas nav pretrunā ar islāma paražām. Tāpat meitenēm arī nodrošināta iespēja pārģērbties norobežotā vietā bez zēnu klātbūtnes. Tādējādi ECT lēma, ka Šveices varas iestādes nav pārkāpušas Eiropas Cilvēktiesību konvencijas devīto paragrāfu, kas garantē reliģisko uzskatu un paražu brīvību.

Par atsacīšanos sūtīt savus bērnus uz peldēšanas nodarbībām vecākiem 2010.gadā tika piespriests 1300 eiro liels sods, pamatojot to ar "vecāku pienākuma nepildīšanu".
 

Top komentāri

Riko
R
Cerība pilnībā vēl nav zudusi!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits