Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Somijā ar klusuma brīdi piemin divas uzbrukumā ar nazi nogalinātās sievietes

Somijā svētdien tika ievērots klusuma brīdis, pieminot divas sievietes, kuras Turku uzbrukumā ar nazi nogalināja patvēruma meklētājs no Marokas.

Turku tirgus laukumā, kur notika uzbrukums, uz klusuma brīdi sapulcējās vairāki simti cilvēku, tostarp Somijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas arhibīskaps Kari Makinens.

Tirgus laukumā tika aizdegtas sveces un nolikti ziedi. Pie kāda ziedu pušķa bija piestiprināts uzraksts Miers un mīlestība - nē vardarbībai Somijā.

Pirms klusuma brīža 15 minūtes zvanīja Turku katedrāles zvani.

Līdzīgi piemiņas brīži notika visā valstī.

Jau ziņots, ka uzbrukumā piektdien Turku tirgus laukumā tika nogalinātas divas sievietes, bet vēl astoņi cilvēki tika ievainoti. Ievainoto vidū ir sešas sievietes. Starp ievainotajiem vienai personai ir Itālijas, vienai - Lielbritānijas un vienai - Zviedrijas pilsonība.

Uzbrucējs identificēts kā 18 gadus vecs Marokas pilsonis, kurš Somijā ieradies 2016.gada sākumā un lūdzis patvērumu. Viņš dzīvojis patvēruma meklētāju centrā.

Uzbrucēju pēc cilvēku saduršanas sašāva policija, un viņš atrodas slimnīcā.

Policija paziņojusi, ka notikušo izmeklē kā teroraktu, un ka uzbrucējs centies sadurt sievietes, bet vīrieši tika ievainoti pēc tam, kad nāca sievietēm palīgā.

Top komentāri

ļuļa kebabs
ļ
idioti. pēc katra dvieļgalvu uzbrukuma viens un tas pats - lai dzīvo mīlestība, terorisms mūs neiebiedēs, je suis ko-nu-tur-kuro-reizi, pāris simtu svecīšu, pāris simtu kārtējo plīša lācīšu utt. kad apdauzītajiem eiropiešiem beidzot pieleks, ka jāpārtrauc jesuisēties, bet jāsāk apkarot šo uzbrukumu cēloņi, un nekavējoties, un pašā saknē! pirmkārt, jāizraida 100% visi nelegālie, tad jāizraida visi legālie imigranti, kas izrāda kaut mazākās radikalizēšanās pazīmes, ja imigrants ir ieguvis pilsonību un tad radikalizējies, pilsonība nekavējoties jāatņem un viņš ir jāizraida. bez kādiem tur varbūt un kāpēc. visas radikālās mošejas nekavējoties jāslēdz, eiropā nedrīkst sludināt neviens ārzemju imams. tas būtu tas mazākais, ar ko būtu jāsāk, un jau tas vien pamatīgi uzlabotu drošības situāciju.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits