Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +18 °C
Apmācies
Pirmdiena, 1. jūlijs
Rimants, Imants, Ingars, Intars
"Ceru, ka Makrona kungs apmeklēs Poliju un pārliecināsies, ka tā ir droša, demokrātiska valsts," izteikusies Šidlo

Šidlo mudina Makronu pievērsties ES vienotības jautājumiem, nevis Polijas kritizēšanai

Polijas premjerministre Beāta Šidlo pirmdien aicinājusi Francijas prezidenta vēlēšanu uzvarētāju Emanuelu Makronu vairāk pievērsties Eiropas Savienības (ES) vienotības un ES iekšējā tirgus funkcionēšanas jautājumiem, nevis Polijas kritizēšanai.

"Es saprotu, ka priekšvēlēšanu kampaņām piemīt sava dinamika un politiķi nāk klajā ar dažādiem paziņojumiem, kas patīk vēlētājiem. Bet nu kampaņa ir beigusies, un laiks koncentrēties ES nākotnes jautājumiem," viņa izteikusies pēc Tallinā notikušās Baltijas valstu un Polijas premjerministru apspriedes, atbildot uz laikraksta Eesti Paevaleht žurnālista lūgumu komentēt Polijai adresēto Makrona kritiku.

"Ceru, ka Makrona kungs apmeklēs Poliju un pārliecināsies, ka tā ir droša, demokrātiska valsts, kas dinamiski attīstās un kurai nav iekšējo problēmu, kamēr virknei Rietumeiropas valstu nākas nodarboties ar apdraudējumiem, ar ko saskaras to pilsoņi, tāpēc ticu, ka šāda vizīte būtu labākā iespēja iepazīties ar Poliju un kliedēt bažas," viņa sacījusi.

"Eiropas Savienība šobrīd saskaras ar veselu virkni izaicinājumu. Mums jānodarbojas ar ES vienotības jautājumiem un tās stabilitātes nodrošināšanu, tādēļ manuprāt ir būtiskāk par visu, lai Francija, kas ir ļoti svarīga valsts, pievienotos tām valstīm, kas ceļ vienotu un stabilu Eiropas Savienību," norādījusi Polijas valdības vadītāja.

Aprīļa nogalē Makrons paziņoja, ka ievēlēšanas gadījumā triju mēnešu laikā rosinās sankciju programmu pret Poliju, kura, pēc viņa ieskatiem, pārkāpj ES pamatprincipus.

Runājot 1.maija mītiņā Parīzē, Makrons izteicās, ka Polijas valdošās labējās partijas Likums un taisnīgums (PiS) līderis Jaroslavs Kačiņskis līdz ar Ungārijas premjerministru Viktoru Orbānu un Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu piederot pie galēji labējās prezidenta amata kandidātes Marinas Lepenas draugiem un sabiedrotajiem.

Kā ziņots, Polijas Ārlietu ministrija jau nosodījusi šos Makrona apgalvojumus, paužot cerību, ka nākamais Francijas prezidents veiks padziļinātu izpēti un kliedēs jebkuras iespējamās šaubas divpusējos kontaktos, pirms izdarīs spriedumus par citu valstu politiku.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits