“Mēs samazinām radītos izmešus, ieguldot augu proteīna produktos un energoefektivitātē, kā arī efektīvi plānojot savas piegādes. Pārstrāde un aprites ekonomika arī ir bijuši svarīgi fokusa punkti mūsu aktivitāšu attīstībā, un šī aprites ekonomikas sadarbība ar Neste lieliski atbilst mūsu mērķiem. Katru gadu mūsu restorāni Latvijā, Igaunijā, Lietuvā un Somijā saražo līdz pat 420 tonnām izlietotas cepamās eļļas, kas tiek savākta un transportēta, cik ekoloģiski vien iespējams. Neste savukārt izmanto cepamo eļļu un citus organiskos atkritumus un izejmateriālu pārpalikumus, lai ražotu atjaunojamo dīzeļdegvielu izmantošanai arī Hesburger kravas automobiļos. Tā kā izmantoto cepamo eļļu savāc automašīnas, kas restorāniem piegādā preces, tad sadarbības rezultātā neradīsies papildu nobraukums,” saka Ieva Salmela, Hesburger Starptautiskās attīstības un mārketinga direktore.
“Lai cīnītos pret klimata pārmaiņām, nepieciešama cieša sadarbība starp uzņēmumiem. Šī aprites ekonomikas sadarbība ar Hesburger ir konkrēts piemērs, kā sadarbība var uzlabot ilgtspēju. Vienlaikus mūsu rīcība klimata jomā rada vērtību patērētājiem, kas apmeklē Hesburger restorānus, jo cepamā eļļa, kas tiek lietota to frī kartupeļu pagatavošanā, var tikt izmantota kā izejviela atjaunojamajai dīzeļdegvielai, lai samazinātu transporta radītos izmešus. Šādi mēs varam sniegt patērētājiem iespēju pieņemt atbildīgākus ikdienas lēmumus par pirkumiem Baltijas reģionā un Somijā,” norāda Neste ilgtspējas partnerību vadītāja Heidi Peltonena.
Hesburger transportlīdzekļi, kas sāks izmantot Neste atjaunojamo dīzeļdegvielu, gadā nobrauc apmēram 680 000 kilometru. Aizstājot fosilo dīzeļdegvielu ar Neste atjaunojamo dīzeļdegvielu, ik gadu samazinātais siltumnīcefekta gāzu izmešu daudzums pielīdzināms tam, it kā pa Somijas ceļiem vienu gadu vairs nebrauktu 350 privātās automašīnas.