Laika ziņas
Šodien
Migla
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Protesti pret Covid-19 ierobežojumiem Kaselē pāraug vardarbībā; Londonā 36 aizturētie

Protestos pret ierobežojumiem, kas noteikti cīņā ar Covid-19, Londonā sestdien aizturēti 36 cilvēki, paziņojusi policija. Tikmēr Vācijas policija sestdien Kaselē izmantojusi ūdens metējus un asaru gāzi pret protestētājiem.

Protestos Londonā piedalījās vairāki tūkstoši cilvēku. Demonstrācija sākās pusdienlaikā Haidparkā. Pēc tam protestētāji devās gājienā pa Londonas centru, bet aptuveni 100 cilvēki atgriezās parkā, kur apmētāja policistus ar dažādiem priekšmetiem. Rezultātā vairāki policisti tika ievainoti.

"Ir pilnīgi nepieņemami un skumji, ka policisti, kas gādā, lai tiek ievēroti ierobežojumi, kas ieviesti mūsu visu aizsargāšanai, kļūst par vardarbīgu uzbrukumu upuriem," norādīja policijas pārstāvis.

Anglijā ierobežojumi ir spēkā kopš janvāra, kad Lielbritānija piedzīvoja strauju inficēto skaita pieaugumus. Kopš tā laika situācija ir uzlabojusies, un Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons pagājušajā mēnesī paziņoja, ka ierobežojumi pakāpeniski tiks atviegloti. Mēneša beigās plānots atcelt ierobežojumus, kas liedz cilvēkiem pamest mājas, izņemot svarīgu iemeslu dēļ.

Protesti pret Covid-19 dēļ noteiktajiem ierobežojumiem Lielbritānijā pandēmijas laikā notikuši vairākkārt, un bieži protestu laikā veiktas aizturēšanas.

Tikmēr protestos Kaselē piedalījās vairāk nekā 20 000 cilvēku.

Protestētāji uzbruka policistiem un demonstrācijas laikā izcēlās arī sadursmes starp dažādām protestētāju grupām.

"Mēs necietīsim šādus uzbrukumus. Miermīlīgi protesti tā neizskatās," tviterī pavēstīja vietējā policija.

Neskatoties uz ierobežojumiem, kas noteikti cīņā ar jaunā koronavīrusa pandēmiju, protestētāju pūlis bija blīvs un daudziem uz sejas nebija maskas.

Policija ziņoja, ka sadursmēs ar protestētājiem izmantoti steki un asaru gāze.

Ziņu aģentūra DPA vēstīja, ka uzbrukts arī vairākiem žurnālistiem.

Protestus palīdzēja organizēt kustība "Querdenken" (Netradicionālā jeb tā dēvētā laterālā domāšana), kas apgalvo, ka valdības noteiktie ierobežojumi aizskar pilsoņu tiesības.

Protesti sestdien notika arī Berlīnē, bet tur sapulcējās tikai aptuveni 500 cilvēku, kamēr policistu skaits sasniedza 1800, ziņoja aģentūra AP.

Vācijā pašreiz plošās koronavīrusa trešais vilnis. Sestdien Vācijā tika ziņots par vairāk nekā 16 000 jaunu Covid-19 gadījumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits