Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Polijas ekspremjers: Opozicionāru komitejas cilvēki noliedz Katiņas genocīdu

Pēc Polijas parlamenta vēlēšanām izveidotajā valdības pretinieku Demokrātijas aizsardzības komitejā (KOD) ir cilvēki, kas par vēlēšanās uzvarējušo konservatīvo partiju "Likums un taisnīgums" (PiS) gājuši sūdzēties uz Krievijas vēstniecību un nolieguši Katiņas genocīdu, paziņojis PiS līderis un Polijas ekspremjers Jaroslavs Kačiņskis.

"Aiz KOD stāv plaša koalīcija, kas grib, lai Polija atrastos iespējami zemāk, lai tā būtu kolonija," politiķa teikto tikšanās gaitā Lomžā, valsts ziemeļaustrumos, citē Polijas Radio.

"Tie ir cilvēki, kas gāja sūdzēties par PiS uz Krievijas vēstniecību. Tie ir tie, kas sacīja, ka Katiņā nav bijis genocīda. Tie, kas nodarbojas ar kauna pedagoģiju, kas centās pārliecināt poļus, ka viņi ir atbildīgi par visu, kas pēdējā gadsimta gaitā ir noticis šajā Eiropas daļā. Tie, kas ierobežoja vēstures mācības. Tie, kas izsmēja visu, kas ir saistīts ar patriotismu. Tie, kas pārkāpa kultūras principus pēc Smoļenskas traģēdijas, tie, kas samīdīja mūsu kultūras svētumu. Viņi organizējas. Viņi veido KOD," uzsvēra politiķis.

Valdošās partijas līderis norādīja, ka poļi "paši risinās visus strīdus" un "zina, kā tas darāms".

"[Padomju Savienības līderis] Leonīds Brežņevs katrā [komunistiskās] Polijas Apvienotās strādnieku partijas kongresā ieteica Polijai, lai tā Polijas lauksaimniecību padara sociālistisku, lai mēs likvidējam baznīcas ietekmi, lai marksisms gūst galīgo uzvaru Polijas zinātnē. Viņš allaž sāka ar vārdiem: "Uz draudzības pamata es vēršos pie jums,"" atgādināja konservatīvais politiķis, piebilstot, ka poļi iztiks "bez svešas iejaukšanās".

Viņš norādīja, ka vēršas pie ārvalstu organizāciju pārstāvjiem, kas atrodas Varšavā.

"Lai neviens nedomā, ka mēs atkāpsimies. Mēs mainīsim Poliju. Mēs gribam, lai poļi būtu eiropieši, bet cienīgi eiropieši," uzsvēra politiķis.

"Mēs aizstāvēsimies pret antipolonizmu," viņš norādīja.

Kačiņskis ieradās Lomžā, lai ar uzvaru Senāta vēlēšanās apsveiktu Annu Mariju Andersu, Otrā pasaules kara varoņa ģenerāļa Andersa meitu.

Polijas prezidenta padomnieks Andžejs Zibertovičs iepriekš intervijā skaidroja, ka KOS ir Krievijas "kārtējais hibrīdkara ierocis".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits