Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Polija: Krievija pastiprina militāro aktivitāti cerībā ietekmēt ES līderu lēmumus par sankcijām

Krievija pastiprinājusi militāro aktivitāti, lai izdarītu spiedienu uz Eiropas Savienības (ES) līderiem, kas gatavojas apsvērt jaunu sankciju piemērošanu Maskavai, otrdien paziņojusi Polijas premjerministre Eva Kopača.

Krievija pirmdien sāka plašas militārās mācības Arktikā, kurp nosūtīti gandrīz 40 000 karavīru, kā arī izvietojusi raķešu kompleksus Iskander Kaļiņingradas apkaimē.

Ziņu aģentūra Interfax šodien vēstīja, ka Krievijas bruņoto spēku Dienvidu kara apgabala un Baltijas flotes atsevišķās daļās izsludināta paaugstināta kaujas gatavība saistībā ar komandštāba vadības stratēģiskajām mācībām.

Kopača žurnālistiem Varšavā norādīja, ka Krievija ar šādu rīcību cer ietekmēt ceturtdien un piektdien gaidāmā ES samita norisi, proti, lēmumus, kas saistīti ar sankcijām.

Tiesa, Vācijas kanclere Angela Merkele pirmdien paziņoja, ka ES līderi šonedēļ gaidāmajā samitā nepieņems lēmumu attiecībā uz jaunām ekonomiskajām sankcijām pret Krieviju saistībā ar tās lomu Ukrainas konfliktā. Samitā galvenā uzmanība tikšot pievērsta tam, kā nodrošināt Minskas pamiera vienošanās pilnīgu īstenošanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits