Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pašizolācija Latvijā jāievēro pēc atgriešanās no visām SPKC saraksta Eiropas valstīm, izņemot Vatikānu

No sestdienas, 12.decembra, Latvijā pašizolācija būs jāievēro pēc atgriešanās no visām Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) sarakstā esošajām Eiropas valstīm, izņemot Vatikānu, savukārt aizliegums pārvadāt pasažierus arī nākamnedēļ joprojām būs spēkā attiecībā uz Lietuvu un dažām citām valstīm, liecina SPKC apkopotie dati.

Vidējais Covid-19 izplatības Eiropas Savienības (ES) un Eiropas Ekonomiskās zonas (EEZ) nedēļas rādītājs patlaban ir 395 gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju. Tādējādi no pirmdienas, 14.decembra, regulārie pasažieru pārvadājumi nebūs atļauti uz valstīm, kur ir vairāk nekā 790 saslimšanas gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju. Saskaņā ar SPKC informāciju, līdz ar to regulārie pasažieru pārvadājumi būs aizliegti uz Lietuvu, Luksemburgu, Horvātiju, Andoru, Sanmarīno un Slovēniju.

Patlaban pašizolācijas slieksnis Latvijā ir noteikts 50 gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju. Šis rādītājs joprojām ir zemāks vien Vatikānā.

Pašizolācija Latvijā joprojām jāievēro, atgriežoties vai ceļojot tranzītā caur Luksemburgu, kurā ir visaugstākā saslimstība Eiropā jeb 1292,9 gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju. Pašizolācija arī jāievēro, atgriežoties no Horvātijas, Slovēnijas, Andoras, Lietuvas un Sanmarīno. Sabiedrības veselības apdraudējums šajās valstīs novērtēts kā ļoti augsts. Tur 14 dienu kumulatīvais rādītājs divkārt pārsniedz Eiropas vidējo, kas ir 395 gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju.

Tāpat pašizolācija jāievēro, atgriežoties vai ceļojot tranzītā caur SPKC sarakstā esošajām valstīm - Šveici, Čehiju, Ungāriju, Norvēģiju, Igauniju, Kipru, Grieķiju, Nīderlandi, Lihtenšteinu, Beļģiju, Monako, Spāniju Franciju, Slovākiju, Sanmarīno, Poliju, Apvienoto Karalisti, Austriju, Itāliju, Portugāli, Maltu, Rumāniju, Bulgāriju, Īriju, Islandi, Somiju, Vāciju, Zviedriju un Dāniju.

Šajās valstīs Covid-19 izplatības 14 dienu kumulatīvais rādītājs ir zem 790 gadījumiem, tomēr sabiedrības veselības apdraudējums tur tiek novērtēts kā augsts.

Attiecībā uz valstīm, kas ir ārpus ES un EEZ, pašizolācija nav jāievēro, ceļojot no Japānas, Dienvidkorejas, Ruandas, Austrālijas, Jaunzēlandes, Taizemes un Singapūras, bet, ceļojot no Urugvajas, pašizolācija būs jāievēro. Šīs valstis ir to vidū, no kurām ir atļauts šķērsot ES ārējo robežu.

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits