Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 4. jūlijs
Sandis, Uldis, Ulvis, Sandijs

papildināts (17:19) - Zviedrija oficiāli atzīst Palestīnas valsti

Zviedrija ceturtdien pievienojās tām Eiropas valstīm, kas oficiāli atzinušas Palestīnas valsti, ziņo aģentūra Reuters. Līdz šim no Eiropas valstīm Palestīna saņēmusi oficiālu atzīšanu tikai no Bulgārijas, Čehijas, Kipras, Maltas, Polijas, Rumānijas un Ungārijas.

"Šodienas atzīšana ir ieguldījums labākai nākotnei reģionam, kurš pārāk ilgi ir raksturots ar saspīlētām sarunām, iznīcību un frustrāciju," paziņojusi Zviedrijas ārlietu ministre Margota Vallstrēma, viņa piebildi, ka arī neredz iemeslu kāpēc, lai aizkavētu ministra solījuma izpildi. 

Diena jau rakstīja, ka Zviedrijas jaunā centriski kreisi orientātā valdība, kura nāca pie varas oktobrī, izpelnījās Izraēlas nopēlumu, pēc tam, kad publiski paziņoja, ka plāno atzīt Palestīnas neatkarību. Vallstrēma sacījusi, ka, lai gan Palestīnai nav noteiktas stringras robežas un valdība pilnībā nekontrolē visu teritoriju, valsts atbilst straptautiskiem kritērijiem, lai atzītu tās valstiskumu, kā arī pauda cerību, ka Zviedrijas piemēram sekos citas lielās Eiropas valstis.

Palestīnieši vēlas nodibināt valsti Izraēlas okupētajā Rietumu krastā un Gazas joslā, izmantojot Austrumjeruzālemi kā galvaspilsētu.

Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) Ģenerālā Asambleja jau 2012. gadā apstriprināja Palestīnas valsts de facto atzīšanu, tomēr Eiropas Savienība (ES) un lielākā daļa Eiropas valstis vēl nav sniegušas oficiālu atzinumu.

Papildināta 1. un 2. rindkopa, labots virsraksts. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Orbāns Kijivā mudina Zelenski piekrist pamieram

Ungārijas premjers Viktors Orbāns, kurš vakar ieradies negaidītā vizītē Kijivā, aicinājis Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski apdomāt iespēju noslēgt vienošanos par uguns pārtraukšanu ...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits