Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Obama: Eiropa nevērsās pret krīzi pietiekami apņēmīgi

Kā ceturtdien paziņojis ASV prezidents Baraks Obama, Eiropa joprojām cīnās ar finanšu krīzi tāpēc, ka nesekoja ASV paraugam censties stimulēt ekonomiku.

Obama priekšvēlēšanu kampaņas ziedojumu vākšanas pasākumā Sietlā atzina, ka ASV ekonomika saskaras ar grūtībām, taču tā ir daudz labākā stāvoklī nekā Eiropā, kur dažas valstis ieslīgušas recesijā.

"Eiropa joprojām ir sarežģītā stāvoklī daļēji tāpēc, ka tā nespēra dažus no izšķirošajiem soļiem, kurus mēs spērām šīs recesijas sākumā," sacīja Obama

Lai arī ASV ekonomika piedzīvo izaugsmi, Obamas izredzes atkārtoti tikt ievēlētam prezidenta amatā vēlēšanās novembrī apdraud fakts, ka valstī ir augsts bezdarba līmenis - 8,1%, un daudzas amerikāņu ģimenes joprojām uz sevis neizjūt ekonomikas atlabšanu.

Drīz pēc stāšanās amatā Obama caur Kongresu izvirzīja 800 miljardus dolāru lielu ekonomikas stimulēšanas plānu, ko republikāņi dēvē par naudas izšķērdēšanu, savukārt demokrāti uzsver, ka tas izglāba četrus miljonus darbavietu un neļāva ekonomikai ieslīdēt jaunā Lielajā depresijā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits