Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +26 °C
Skaidrs
Trešdiena, 26. jūnijs
Inguna, Inguns, Ausma, Ausmis, Ingūna

Mišels: Vienošanās par ES vadošajiem amatiem nav panākta

Eiropas Savienības (ES) valstu līderiem pirmdienas vakarā nav izdevies panākt vienošanos par bloka augstāko amatu sadalījumu, pēc valstu un valdību vadītāju vakariņām Briselē paziņoja Eiropadomes prezidents Šarls Mišels.

Viņš norādīja, ka vienošanās gaidāma 27. un 28.jūnijā paredzētajā samitā.

"Bija laba saruna. Domāju, ka tā norit pareizajā virzienā. Taču šovakar vienošanās nav panākta," žurnālistiem sacīja Mišels.

Viņš uzsvēra, ka tikšanās mērķis nav bijis panākt galīgo vienošanos, bet "mūsu kolektīvais pienākums ir pieņemt lēmumu līdz jūnija beigām".

Pēc jūnija sākumā notikušajām Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām dalībvalstīm ir jāvienojas par nākamo Eiropadomes prezidentu, Eiropas Komisijas prezidentu, EP priekšsēdētāju  un ES augsto pārstāvi ārlietās un drošības politikā.

No vairāku ES valstu līderu teiktā noprotams, ka veidojas konsenss par to, ka konservatīvās Eiropas Tautas partijas (EPP) pārstāve Urzula fon der Leiena saglabās EK prezidentes amatu, par Eiropadomes prezidentu kļūs bijušais Portugāles premjerministrs sociālists Antoniu Košta, savukārt Igaunijas premjerministre liberāle Kaja Kallasa nomainīs Žuzepu Borelu bloka ārējās un drošības politikas pārstāvja amatā.

Kāds Eiropas diplomāts žurnālistiem sacīja, ka trīs galveno EP politisko grupu - EPP, sociālistu (S&D) un liberāļu - pārstāvji kopumā ir panākuši vienošanos par šīm kandidatūrām, taču vēl jāvienojas par detaļām.

"Tas drīzāk ir jautājums par spēku samēru starp EPP un S&D, kas neļāva šovakar paziņot par vienošanos," teica diplomāts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits