Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Londonas policija noliedz, ka aizkavē valdības ziņojumu par Dauningstrītas ballītēm

Londonas policija piektdien noliedza, ka aizkavē valdības ziņojumu par vairākām ballītēm, kas mājsēdes laikā notikušas Lielbritānijas premjerministra Borisa Džonsona birojā un negatīvi ietekmējušas viņa reitingu un nākotni amatā.

Vairāku nedēļu garumā ir atklājušās dažādas detaļas par saviesīgiem pasākumi Džonsona rezidencē laikā, kad citiem valsts iedzīvotājiem pulcēšanās bija aizliegta, tādēļ britu premjerministrs uzticēja augsta ranga ierēdnei sagatavot ziņojumu, kuru bija paredzēts publiskot šonedēļ.

Tomēr ilgi gaidītais ziņojums pagaidām nav publicēts, raisot spekulācijas, ka ierēdnes ziņojumu kavē Londonas policijas izmeklēšana par Dauningstrītas ballītēm.

Džonsona preses pārstāvis sacīja, ka valdība vēlas, lai iekšējais ziņojums netraucē policijas izmeklēšanai, neietekmējot jebkādus juridiskos procesus nākotnē.

"Mēs nekādā veidā necenšamies bloķēt ziņojumu," viņš teica žurnālistiem.

Londonas Metropoles policija apstiprināja, ka nevēlas, lai tiktu publiskota detalizēta informācija par iespējamiem Covid-19 izplatības ierobežojumu pārkāpumiem, kurus izmeklē policijas detektīvi.

"Mēs lūdzām, lai valdības ziņojumā būtu minimāla informācija par pasākumiem, kurus izmeklē Metropoles policija," paziņoja policija, vienlaikus uzsverot, ka nav lūgusi ievērot ierobežojumus attiecībā uz citiem pasākumiem vai vispār atlikt ziņojuma publiskošanu.

"Mēs nepārtraukti sazināmies ar valdību, tostarp saistībā ar ziņojuma saturu, lai izvairītos no mūsu izmeklēšanas ietekmēšanas," piebilda policija.

Džonsons ir noraidījis iespēju atkāpties no amata un cer, ka augsta ranga ierēdnes Sjū Grejas sagatavotais ziņojums saistībā ar vairākām apsūdzībām par mājsēdes ballītēm valdībā drīzumā ieviesīs skaidrību.

Jau vēstīts, ka Metropoles policija otrdien apstiprināja, ka "veic izmeklēšanu par vairākiem notikumiem Dauningstrītā un Vaitholā pēdējo divu gadu laikā saistībā ar potenciāliem Covid-19 noteikumu pārkāpumiem".

Apsūdzības par uzdzīvi Dauningstrītā laikā, kad pārējā valsts atradās mājsēdē, pēdējo nedēļu laikā satricinājušas Džonsona valdību, raisot nopietnāko krīzi viņa valdības laikā un izskanot prasībām par Džonsona atkāpšanos.

Agrāko apsūdzību virknei pirmdienas vakarā tika pievienotas jaunas, telekanālam ITV vēstot, ka Džonsons Dauningstrītā 2020.gada 19.jūnijā svinējis savu dzimšanas dienu, pārkāpjot mājsēdes noteikumus.

Svinībās piedalījušies līdz 30 cilvēku, vēstīja ITV. Tolaik sociālās sanākšanās varēja piedalīties vien seši cilvēki un tikai ārpus telpām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits