"Mana ideja ir radīt sajūtu, ka cilvēks apēd vairāk ēdiena nekā patiesībā. Smadzenēm nepieciešamas vismaz 20 minūtes, lai saņemtu ziņu, ka jūtamies paēduši, tāpēc ātrāka ēšana liek domāt, ka mums nepieciešams vairāk ēdiena. Ēdot lēnāk, ziņa par sāta sajūtu smadzenēm tiek nodota laicīgi, un mēs ēdam mazāk," savu ideju skaidro Cinovics.
Šķīvis tiks veidots no caurspīdīga stikla ar domu pārvērst vakariņu ēšanu par sarežģītāku un ilgāku procesu nekā ierasts. Tikt pie kārotā zivs gabala vai noklīduša burkāna šķīvja daudzajos ielokos var izrādīties laikietilpīgs process, būtiski samazinot cilvēka vidējo ēšanas ātrumu. Dizainers izveidojis arī smagus ēšanas piederumus, ar domu padarīt ēšanu līdzīgu fiziskam darbam, tādā veidā paildzinot ēšanas procesu. Katrs viņa izveidotais piederums - nazis, karote vai dakšiņa sver 1,3kg. Testēšanas rezultātā tika pierādīts, ka šo piederumu izmantošana paildzināja vidējo ēšanas laiku no 7 uz 11 minūtēm.
Nauris Cinovis šogad prezentēja savu ideju Portugālē notiekošajā Eiropas kongresā, kas veltīts liekā svara problemātikai (European Congress on Obesity), kurā eksperti izrādīja interesi par šķīvja koncepciju. Atzinīgus vārdus pauduši daudzi nozares eksperti - Pols Kristiansens no Liverpūles Universitātes Psiholoģijas skolas, diētas un iedzīvotāju veselības profesore Sūzena Džeba un uzvedības psihologs Čārlzs Spenss, kā arī veselības psiholoģijas profesore Džeina Ogdena no Surejas Universitātes.
Pensis
interesanta mārketinga ideja
Nauris Cinovics