Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Lietuvas premjers: Jau sen tiek mēģināts gāzt valdību

Lietuvas premjerministrs un valdošās Sociāldemokrātiskās partijas līderis Aļģirds Butkevičs trešdien paziņoja, ka jau ilgstoši tiek plānota viņa valdības gāšana pirms šoruden gaidāmajām parlamenta vēlēšanām, tomēr viņš neatklāja, kas to cenšas izdarīt.

"Tāds plāns tika izdomāts jau sen. Lietuva ir maza valsts, un mums ir daudz paziņu citās partijās. Šodien [trešdien], kad atgriezos darbā pēc atvaļinājuma, atradu zināmu dokumentu jeb, es teiktu, zīmīti, kurā teikts, ka turpināsies centieni, lai nodrošinātu, ka pret premjerministru tiek vērsti daudzi tādi uzbrukumi," Butkevičs sacīja Lietuvas sabiedriskajai televīzijai.

"Tuvojas parlamenta vēlēšanas, un, ja tiktu nomainīts premjerministrs, citām partijām būtu vienkāršāk piedalīties vēlēšanās," viņš piebilda.

Butkevičs teica, ka pašlaik nevēlas nosaukt to cilvēku vārdus, kas cenšas panākt viņa demisiju. Viņš neatbildēja uz jautājumu, vai prezidente Daļa Grībauskaite arī ir iesaistīta šajā procesā.

"Būtu naivi, ja es vainotu opozīciju. Viņu darbs ir kritizēt pie varas esošos. Es uz šo jautājumu varēšu atbildēt vēlāk. Domāju, ka mums gaidāma ilga cīņa līdz vēlēšanām," sacīja Lietuvas premjers.

Grībauskaite pēdējā laikā ir paziņojusi, ka "korupcijas ēnas dēļ" situācija valdībā ir sarežģīta.

Trešdien Grībauskaite parakstījusi dekrētu par veselības ministres Rimantes Šalaševičūtes atcelšanu no amata. Ministre bija atzinusies, ka savulaik ir devusi kukuli ārstam.

Korupcijas skandāli skāruši arī vides ministru Ķēstuti Trečoku no partijas Kārtība un taisnīgums un Lauksaimniecības ministriju.

Valdību veido Butkeviča vadītā Sociāldemokrātu partija, Darba partija un partija Kārtība un taisnīgums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievi mēģinājuši uzbrukt Harkivas apgabalā

Krievi piektdien mēģinājuši veikt sauszemes uzbrukumu pāri robežai Harkivas apgabalā, un kaujas tur turpinās, pavēstīja Ukrainas Aizsardzības ministrija.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits