Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva
Augstākais terora draudu līmenis tostarp paredz, ka publiskās vietās drošības garantēšanai tiks izvietoti karavīri, kas darbosies policijas pakļautībā

Lielbritānijā terora draudu līmeni paaugstina līdz atzīmei "kritisks"

Lielbritānijā dienu pēc Mančestrā notikušā uzbrukuma noteikts augstākais iespējamais terora draudu līmenis - "kritisks". Tādējādi drošībnieki faktiski atzīst - ir ļoti augsta varbūtība, ka tuvā nākotnē sagaidāmi līdzīgi uzbrukumi.

Terora draudu līmenis no otra augstākā līdz visaugstākajam noteikts, jo izmeklētājiem dienas laikā nav izdevies noskaidrot, vai uzbrucējs Salmans Abedi bijis tā dēvētais "vientuļais vilks", vai tomēr bijis iesaistīts kādā teroristu grupējumā un viņam ir līdzzinātāji, atzinusi Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja.

Terora draudu līmeņa paaugstināšana nozīmē, ka tiek iedarbināta operācija Temperer. Tā paredz, ka publiskas vietas, kur uzturas daudz cilvēku, piemēram, autoostas un metro stacijas, policijai apsargāt palīdzēs karavīri.

Turpmākās nedēļas karavīri var tikt nosūtīti arī apsargāt publiskus pasākumus, piemēram, koncertus. Meja norādīja, ka šajā gadījumā karavīri darbosies policijas pakļautībā.

Līdz šim augstākais terora draudu līmenis Lielbritānijā bija noteikts divas reizes - 2006.gadā vērienīgas operācijas ietvaros, kuras mērķis bija apturēt teroristu plānus uzspridzināt transatlantisko avioreisu lainerus, kā arī 2007.gadā, kad drošībnieki tvarstīja uzbrucējus, kuri centās uzspridzināt Londonas naktsklubu, bet pēc tam bija iecerējuši uzbrukumu Glāzgovas lidostā, vēsta raidorganizācija BBC.

Portāls Diena.lv jau vēstīja, ka britu policija publiskojusi Mančestras terora akta sarīkotāja identitāti - pašnāvnieks spridzinātājs, kurš laupīja vismaz 22 cilvēku dzīvības, vēl teju 60 smagi ievainojot, ir 22 gadus vecais Salmans Abedi. Vīrietis dzimis Mančestrā, bet viņa ģimene ir no Lībijas. 

 

Top komentāri

Un pats galvenais -
U
lai virs Mančesteras visu laiku lidotu helikopters - jo tas patiešām sniedz liecību par specdienestu totālu apjukumu. Bez tam, politiķu solījumi "atrast un sodīt" helikopteru rūkoņas pavadījumā skan īpaši izteiksmīgi.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits