Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Lielbritānijā reģistrējušies ap 108 000 Latvijas valstspiederīgo

Pirms Brexit Lielbritānijā ir reģistrējušies ap 108 000 Latvijas valstspiederīgo, TV3 stāstīja Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

Rinkēvičam gan neesot informācijas, cik no šiem valstspiederīgajiem varētu būt pieņēmuši britu pilsonību, lai novērstu jebkādas bažas par savu statusu Lielbritānijā pēc Brexit.

Latvijas politiķis sacīja, ka Latvija joprojām cer uz vienošanos starp Eiropas Savienību (ES) un Lielbritāniju par nākotnes attiecībām, lai arī pašlaik process rit smagi.

Pēc ministra vārdiem, Latvijas galvenās intereses Brexit kontekstā - pilsoņu tiesības - nav lielākais klupšanas akmens pušu sarunās, bet lielākās domstarpības ir par kvotām, zvejas tiesībām, strīdu kārtošanu u.tml. jautājumiem.

Rinkēvičs vērtēja, ka nav atsevišķu uzņēmējdarbības nozaru, kurām būs lielākas vai tieši pretēji - mazākas - problēmas Brexit dēļ. Savulaik Ārlietu ministrija kā būtiski ietekmētu jomu identificējusi kokapstrādi, kurā Latvijai ir plaši sakari ar Lielbritāniju, tomēr ministrs uzsvēra, ka izmaiņas skars visus Latvijas uzņēmējus, kas darbojas Britu salās.

Savukārt runājot par personu pārvietošanās pēc Brexit, Latvijas politiķis cer, ka īstermiņa braucieniem nekas būtiski nemainīsies un, piemēram, neveidosies rindas pie kontroles iestādēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Makrons brīdina, ka Eiropa "ir mirstīga"

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits