Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Lielbritānija piemēro jaunas sankcijas Krievijai un Irānai

Lielbritānija otrdien paziņojusi par jaunām sankcijām pret Krievijas armijas komandieriem un Irānas pilsoņiem, kas iesaistīti bezpilota lidaparātu ražošanā un piegādē Krievijai izmantošanai karā Ukrainā.

Lielbritānijas valdība paziņoja, ka 12 Krievijas pilsoņiem tiks iesaldēti aktīvi un aizliegts iebraukt Lielbritānijā, tai skaitā ģenerālmajoram Robertam Baranovam, kurš komandē vienību, kas veic spārnoto raķešu programmēšanu un mērķēšanu.

Lielbritānijas Ārvalstu Sadraudzības un attīstības birojs norādīja, ka karā pret Ukrainu, domājams, nogalināti jau vairāk nekā 6000 civiliedzīvotāju, no kuriem lielākā daļa gājusi bojā raķešu un artilērijas uzbrukumos.

"Tīša uzbrukumu vēršana pret civiliedzīvotājiem un civiliem objektiem ir nopietns starptautisko cilvēktiesību pārkāpums. Vainīgie ir jāsauc pie atbildības," paziņoja birojs.

Birojs arī norādīja, ka Irānā ražotajiem bezpilota lidaparātiem bijusi centrālā loma šajos uzbrukumos.

Lielbritānijas ārlietu ministrs Džeimss Kleverlijs sacīja, ka Irānas režīms, kuru pēdējos mēnešos satricinājuši protesti, slēdz zemiskus līgumus ar Maskavu cerībā izdzīvot.

Pagājušajā nedēļā ASV pauda bažas par "pilna apjoma aizsardzības partnerību" starp Krieviju un Irānu, nodēvējot to par kaitīgu Ukrainai, Irānas kaimiņvalstīm un visai pasaulei.

Lielbritānijas jaunākās sankcijas vērstas pret četriem Irānas pilsoņiem, tai skaitā pret direktoru uzņēmumā, kas ražo dzinējus bezpilota lidaparātiem, kurus Teherāna piegādā Krievijai.

Krievijas prezidenta Vladimira "Putina mērķis ir pagriezt pulksteni atpakaļ uz laiku, kad [..] lielās valstis varēja izturēties pret saviem kaimiņiem kā pret laupījumu," pirmdien paziņoja Kleverlijs.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits