Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Laikraksts: Vācija šogad gatavojas uzņemt pusmiljonu bēgļu (papildināts 11:06)

Vācijas valdība šogad gatavojas uzņemt aptuveni 500 000 patvēruma meklētāju, atsaucoties uz amatpersonām, otrdien ziņo vācu laikraksts Rheinische Post.

Laikraksts vēsta, ka Vācijas iekšlietu ministrs Tomass de Mezjērs sacījis Federālā migrācijas un bēgļu biroja (BAMF) un Vācijas Nodarbinātības dienesta vadītājam Frankam Jirgenam Veisem, ka šogad nepieciešams gatavoties aptuveni šāda daudzuma bēgļu uzņemšanai.

Pagājušajā gadā Vācijā ieradās 1,1 miljons bēgļu un nelegālo imigrantu.

"Rheinische Post" atsaucas uz avotiem Nodarbinātības ministrijā, bet šī informācija ir pretrunā ar Veises pagājušajā nedēļā sacīto, ka, viņaprāt, šogad nāksies uzņemt vairāk nekā miljonu patvēruma meklētāju.

"Rheinische Post" arī vēsta, ka 370 000 patvēruma meklētāju lietas vēl palikušas neapstrādātas BAMF un līdz 400 000 imigrantu, kas pērn ieradās Vācijā, vēl nav paspējuši iesniegt patvērumu pieteikumus.

Lai tiktu galā ar lielo imigrantu pieplūdumu, BAMF pieņemti darbā papildspēki, kas spētu tikt galā ar slodzi, ja valdība tiešām šogad ierobežotu uzņemamo patvēruma meklētāju skaitu līdz 500 000, ziņo Rheinische Post.

Domājams, ka tas būs Vācijas kancleres Angelas Merkeles mērķis ceturtdien un piektdien gaidāmajā Eiropas Savienības (ES) samitā.

Bloka dalībvalstu līderi apspriedīs bēgļu krīzi, Vācijai cerot panākt ES ārējo robežu aizsardzības pastiprināšanu, paātrināt darbu pie imigrantu reģistrācijas centru izveidošanas Grieķijā un Itālijā un vienoties par sistēmu bēgļu sadalei pa bloka dalībvalstīm.

Tomēr šiem priekšlikumiem gaidāma spēcīga pretestība no Grieķijas un Austrumeiropas valstīm.

Papildināts viss ziņas teksts

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievija aktīvi vervē pusaudžus karam Ukrainā

Krievija aktīvi vervē pusaudžus jau no 17 gadu vecuma, lai iesaistītu tos karā pret Ukrainu, ziņo Ukrainas Aizsardzības ministrijas paspārnē izveidotais Nacionālās pretošanās centrs.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits