Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Kadāfi ārlietu ministrs aizbēg uz Lielbritāniju

Lībijas vadoņa Muammara Kadāfi režīms cietis zaudējumu PR frontē, jo to pametis viens no M. Kadāfi balstiem - ārlietu ministrs Musa Kusa. Politiķa ierašanās Londonā britiem paver iespējas gūt padziļinātu ieskatu Lībijas varas aizkulisēs, kas var kalpot kā palīgs cīņai par M. Kadāfi atbruņošanu. Taču M. Kadāfi runasvīrs apgalvo, ka M. Kusa izceļojis ārstniecības nolūkos un atkāpies slimības dēļ.

Lielbritānijas ārlietu ministrs Viljams Heigs uzsvēris, ka M. Kusam, kurš agrāk bijis valsts izlūkdienesta vadītājs, netiks piedāvāta tiesiskā imunitāte. Turklāt viņu sagaida arī skaidrošanās par 1988. gada lidmašīnas sprādzienu virs Lokerbijas pilsētas. Ministru tur aizdomās par terora akta plānošanu, tajā gāja bojā 270 cilvēku. Taču arī Lībijas opozicionāru padome norādījusi, ka uzvaras gadījumā vēlēsies tiesāt M. Kusu. «Mēs gribam viņu tiesāt. Pār viņa rokām lijis tik daudz asiņu,» The Guardian citējis padomes pārstāvjus.

Lībijas vadonis pēdējo dienu laikā daudzviet guvis pārsvaru pār nemierniekiem, liekot sabiedrotajiem apspriest iespēju apbruņot opozicionārus. Kā ziņo ASV mediji, valsts jau pirms vairākām nedēļām Lībijā izvietojusi Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) darbiniekus, kuru uzdevums esot izvēlēt gaisa uzbrukumu mērķus un uzturēt kontaktu ar nemierniekiem. ASV no komentāriem par to izvairās, taču uzsver, ka tas nemaina solījumus par sauszemes karaspēka neiesaistīšanu, raksta Reuters. Atsevišķi analītiķi gan izsaka bažas par pretējo.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits