Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Itālijā ievieš komandantstundu un slēdz "sarkanās zonas"

Centienos apturēt Covid-19 izplatību visā Itālijā tiks ieviesta komandantstunda, bet atsevišķās augsta riska "sarkanajās zonās" arī slēgti veikali un iedzīvotājiem noteikti stingri pārvietošanās ierobežojumi, nolēmusi valdība.

No ceturtdienas Itālijas 60 miljoniem iedzīvotāju būs jāpaliek mājās no plkst.22 līdz plkst.5, teikts premjerministra Džuzepes Kontes parakstītajā dekrētā. Mājas šajā laikā drīkstēs pamest vienīgi darba un veselības iemeslu dēļ.

Itālijas reģioni tiks sadalīti trīs zonās - augsta riska, vidēji augsta un mērena riska zonās -, ņemot vērā to, cik ātri izplatās vīruss un kāds ir pieejamo gultus skaits slimnīcās.

Vairākās augsta riska "sarkanajās zonās" veikali, kas netirgo pārtiku un medikamentus, tiks slēgti, bet iedzīvotāji nedrīkstēs pamest savas pilsētas.

Tiks ierobežota ceļošana starp reģioniem.

Itālija bija pirmā Eiropas valsts, kas smagi cieta koronavīrusa pandēmijā, un līdz šim tur apstiprināti teju 760 000 koronavīrusa gadījumu, reģistrēti vairāk nekā 39 400 ar Covid-19 saistīti nāves gadījumu.

Konte bija cerējis, ka izdosies izvairīties no valsts mēroga stingrā karantīnas režīma, kāds jau tika izsludināts martā un kas atstāja smagas sekas ekonomikā, un vēlējās nogaidīt, lai redzētu, vai pagājušajā nedēļā ieviestajiem mērenajiem ierobežojumiem būs rezultāti.

Šo ierobežojumu vidū bija prasība slēgt krogus un restorānus plkst.18, kas izraisīja nelielus, bet dažkārt vardarbīgus protestus Romā, Neapolē un Turīnā.

Tomēr slogs uz veselības aprūpes sistēmu, vīrusam strauji izplatoties, kļuva arvien smagāks, un premjers bija spiests rīkoties.

Jaunie ierobežojumi Itālijā tomēr nebūs tiks stingri kā karantīnas režīmi Vācijā un Lielbritānijā, un valdība Romā par tiem vienojās garās diskusijās ar reģioniem.

Sagaidāms, ka "sarkanās zonas" reģionu vidū būs Lombardija un Pjemonta ziemeļos, kā arī Kalabrija dienvidos.

Darbs pie "sarkanās zonas" noteikumu izstrādes vēl turpinās, bet paredzams, ka tie būs līdzīgi šogad jau reiz ieviestā valsts mēroga karantīnas režīma noteikumiem, nosakot ierobežojumus iedzīvotāju iespējām pārvietoties.

Tomēr atšķirībā no iepriekšējās reizes baznīcas un parki būs atvērti, frizieri varēs strādāt, bet restorāni līdz komandantstundas sākumam varēs piedāvāt maltītes līdzņemšanai.

Valsts mērogā tiks slēgti muzeji, bet nedēļas nogalēs arī - tirdzniecības centri būs slēgti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits