Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +17 °C
Viegls lietus
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Igaunijas zemessargi un karavīri pievienojas kustībai Odina kareivji

Desmitiem Igaunijas zemessardzes Kaitseliit (Aizsardzības savienība) pārstāvju un aktīvā dienesta karavīru pievienojušies Somijā izveidotajai aktīvistu kustībai Odina kareivji, vēsta Igaunijas laikraksts Eesti Paevaleht.Kaitseliit un Aizsardzības spēki neuzskata, ka to pārstāvju dalība citās organizācijās brīvajā laikā būtu problēma, ja vien tas nav pretrunā ar Igaunijas tiesību normām un pārstāvēto institūciju vērtībām.

Somijas grupa, kas nosaukta senskandināvu mitoloģijas augstākā dieva Odina vārdā, paziņojusi, ka tās mērķis ir aizsargāt iedzīvotājus no imigrantiem, patrulējot ielās. Grupa ir izvērsusi darbību Igaunijā, neskatoties uz to, ka valstī ir ļoti maz imigrantu. Odina kareivji strauji kļūst populārāki, tās lapai sociālajā tīklā Facebook jau ir ap 5000 sekotāju, tostarp augsta ranga Kaitseliit un armijas pārstāvju.Piektdien ap 60 vīriešu pulcējās Tallinas krogā Old Town uz pirmo Odina kareivju Igaunijas atzara sanāksmi, kurā piedalījās arī grupas pārstāvji no Somijas. Viens no grupas aizsācējiem Igaunijā Valdo Kendla norādīja, ka jau ir izveidota bezpeļņas organizācija un reģistrēts zīmols.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievija aktīvi vervē pusaudžus karam Ukrainā

Krievija aktīvi vervē pusaudžus jau no 17 gadu vecuma, lai iesaistītu tos karā pret Ukrainu, ziņo Ukrainas Aizsardzības ministrijas paspārnē izveidotais Nacionālās pretošanās centrs.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits