Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

EP prasa Baltkrievijai atbrīvot Lukašenko režīma kritiķi Statkeviču un citus politieslodzītos

Eiropas Parlaments (EP) prasa Baltkrievijai nekavējoties un bez nosacījumiem atbrīvot Aleksandra Lukašenko režīma kritiķi Mikalaju Statkeviču un visus 1500 politieslodzītos, aģentūru LETA informēja EP preses sekretārs Latvijā Jānis Krastiņš.

EP ceturtdien pieņēma rezolūciju par cilvēktiesībām Baltkrievijā, pievēršoties neziņai par Statkeviča stāvokli un nesenajiem uzbrukumiem politiķu un aktīvistu ģimenes locekļiem. Rezolūcija tika pieņemta ar 489 balsīm par, 7 pret un 42 atturoties.

Bijušais prezidenta kandidāts un 2020.gada Saharova balvas laureāts Statkevičs patlaban izcieš 14 gadu cietumsodu, kas piespriests, pamatojoties uz politiski motivētām apsūdzībām, un viņa veselība pasliktinās, jo viņš tiek turēts izolatorā.

EP deputāti asi nosoda nepamatotos un politiski motivētos Baltkrievijas diktatora Lukašenko režīma piespriestos sodus un uzstāj, lai valsts politieslodzītajiem tiktu sniegta pienācīga medicīniskā palīdzība un piekļuve advokātiem, ģimenēm, diplomātiem un starptautiskajām organizācijām, kas spētu novērtēt viņu stāvokli un sniegt palīdzību.

EP arī prasa Eiropas Savienībai un tās dalībvalstīm palielināt spiedienu uz Minskas režīmu, nosakot jaunas sankcijas, un atkārtoti aicina saukt pie atbildības tos, kuri Baltkrievijā ir pastrādājuši cilvēktiesību pārkāpumus un kara noziegumus.

LETA jau rakstīja, ka Statkevičs ir viens no redzamākajiem Baltkrievijas opozīcijas pārstāvjiem. Viņš kandidēja 2010.gada prezidenta vēlēšanās, kurās, nevienu nepārsteidzot, uzvarēja Lukašenko, kurš atrodas pie varas Baltkrievijā jau kopš 1994.gada.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits