Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +15 °C
Apmācies
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Eiropas jaunatnes Kārļa Lielā balvu ieguvis projekts no Itālijas bēgļu integrācijai

Svinīgā ceremonijā Āhenē, Vācijā, pasniegta Eiropas jaunatnes Kārļa Lielā balva 2016 - Itālijas projektam bēgļu integrācijas atbalstam InteGREAT, iedrošinot iesaistīties jauniešus no visas Eiropas, balvā iegūstot 5000 eiro, LETA informēja Eiropas Parlamenta (EP) preses sekretāre Latvijā Signe Znotiņa-Znota.

Uzvarētāju projekta mērķis ir iedrošināt jauniešus no visas Eiropas palīdzēt integrēt bēgļus. Projekta laikā tiek organizēti semināri, brīvā laika pavadīšanas aktivitātes un citi pasākumi. Projekts arī apvieno brīvprātīgos starptautiskā līmenī, vietējās nevalstiskās organizācijas un vietējās kopienas.

Otro vietu ieguva Grieķijas studentu projekts Meklējot Kārli Lielo, kas ir planšetdatoriem paredzēta spēle par Kārli Lielo, kurš izveidoja Franku impēriju, kas aptvēra gandrīz visu mūsdienu Eiropas valstu teritoriju. Pateicoties viņa mēģinājumiem izveidot savienību, viņu tolaik dēvēja par Eiropas Tēvu.

Savukārt trešo vietu ieguva projekts no Lielbritānijas Jaunatnes Eiropadome, kas ir starptautiska ikgadējā konference, kas apvieno jauniešus, kuri dedzīgi iestājas par Eiropas Savienības (ES) nākotni.

No Latvijas uz balvu pretendēja Liepājas bērnu un jaunatnes centra Jauniešu māja īstenotais jauniešu apmaiņas projekts E-Poss, ko Latvijas eiroparlamentāriešu un jauniešu pārstāvju žūrija atzina par nacionālo uzvarētāju. Projekts pulcēja 40 jauniešus no Portugāles, Itālijas, Rumānijas un Latvijas, un tā mērķis bija veicināt jauniešu aktīvu līdzdalību, izmantojot neformālas izglītības metodes: mācoties vienam no otra, iepazīt Eiropas kultūras daudzveidību, saskatīt tajā vienojošo un izstrādāt vēstījumu - Eiropas eposu digitālā formātā.

Eiropas jaunatnes Kārļa Lielā balvas mērķis ir veicināt Eiropas apziņas veidošanos jauniešu vidū un viņu līdzdalību Eiropas integrācijas projektos. Balvu piešķir jauniešu projektiem, kas veicina saprašanos un veido kopīgu eiropeisko identitāti, kā arī praktiski demonstrē uzskatāmus piemērus par eiropiešu kā vienas kopienas dzīvi. Konkursā var piedalīties ES jaunieši vecumā no 16 līdz 30 gadiem.

Katru gadu nacionālās žūrijas 28 ES dalībvalstīs nosaka uzvarētāju valsts līmenī. Pēc tam tos vērtē Eiropas žūrija. Visiem 28 valstu uzvarētājiem ir iespēja ar savu projektu iepazīstināt plašu, starptautisku auditoriju apbalvošanas ceremonijā Āhenē, Vācijā.

Eiropas jaunatnes Kārļa Lielā balvu 2008.gadā iedibināja EP un Āhenes pilsētas Starptautiskās Kārļa Lielā balvas fonds.

    Uzmanību!

    Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

    Seko mums

    Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

    Ziņas e-pastā

    Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

    LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

    Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


    Aktuāli


    Baltijas valstis

    Vairāk Baltijas valstis


    Eiropa

    Vairāk Eiropa


    ASV

    Vairāk ASV


    Krievija

    Vairāk Krievija


    Tuvie austrumi

    Vairāk Tuvie austrumi


    Cits

    Vairāk Cits