Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +11 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Džonsons: Krievija plāno lielāko karu Eiropā kopā 1945.gada

Krievija, gatavojoties iebrukt Ukrainā, plāno lielāko karu Eiropā kopš 1945.gada, paziņoja Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons.

"Plāns, ko mēs redzam, ir kaut kam tādam, kas patiešām varētu būt lielākais karš Eiropā kopš 1945.gada tā milzīgā mēroga dēļ vien," teica Džonsons intervijā, kuru svētdien pārraidīja telekanāls "BBC One".

"Visas pazīmes liecina, ka plāna [īstenošana] savā ziņā jau ir sākusies," uzsvēra Lielbritānijas premjers.

ASV prezidents Džo Baidens Rietumvalstu līderiem pavēstījis, ka, pēc izlūkošanas informācijas, Krievijas karaspēks gatavojas iebrukt Ukrainā ne tikai Donbasā, bet arī no Baltkrievijas, sacīja Džonsons.

Viņš piebilda, ka gadījumā, ja Krievija iebruks Ukrainā, Lielbritānija un ASV noteiks Maskavai jaunas sankcijas, tostarp tādas, kas liegs Krievijas uzņēmumiem tirdzniecībā izmantot sterliņu mārciņas un amerikāņu dolārus.

Tas būs "ļoti, ļoti smags" trieciens, teica Lielbritānijas valdības vadītājs.

Tomēr viņš atzina, ka gaidāmās sankcijas var neatturēt Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu no iebrukuma sākšanas Ukrainā.

"Mums šobrīd jāpieņem, ka, iespējams, Vladimirs Putins par to domā neloģiski un nesaskata gaidāmo katastrofu," sacīja Džonsons.

Viņš uzsvēra, ka nedrīkst pieļaut, ka agresijas gadījumā Putins paliktu nesodīts.

"2014.gada mācība ir tāda, ka vienkārši nedrīkst ļaut Vladimiram Putinam izsprukt sveikā," teica britu premjers. 2014.gadā Krievija okupēja un anektēja Krimu, kā arī Ukrainas austrumos tika izveidotas tā dēvētās tautas repubilkas, kuras kontrolē Krievijas atbalstītas kaujinieku bandas.

Džonsons norādīja, ka Krievijas iebrukums Ukrainā nevis vājinātu NATO, bet padarītu to stiprāku.

"Ja Putins domā ka visa šī rezultātā viņš dabūs "mazāk NATO", viņam pilnīgi nav taisnība. Viņš dabūs "vairāk NATO"," sacīja Lielbritānijas valdības vadītājs.

Krievija pie Ukrainas robežām koncentrējusi vairāk nekā 150 000 karavīru. Baidens piektdien, atsaucoties uz izlūkošanas informāciju, pauda pārliecību, ka Putins ir pieņēmis lēmumu iebrukt Ukrainā.

papildināta ar 7.-12. rindkopu

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits