Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Džonsons atceļ ministru, kurš pieprasījis viņa atkāpšanos

Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons trešdien atcēla no amata dzīvokļu saimniecības, reģionālās attīstības un vietējās pašpārvaldes ministru Maiklu Govu, kurš bija atklāti pieprasījis premjera atkāpšanos uz iekšpolitisko skandālu fona.

Govs kļuva par pirmo valdības locekli, kuru Džonsons atlaidis pats pēc desmitiem ministru atkāpšanās pēdējo dienu laikā.

Govs bija atbalstījis Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības (ES) un šai ziņā tuvinājies Džonsonam. 2019.gadā Govs bija viens no pretendentiem uz Konservatīvās partijas līdera amatu pēc Terēzas Mejas demisijas, bet vēlāk atsauca savu kandidatūru par labu Džonsonam.

Gova atlaišana ir parādījusi, ka Džonsons negrasās bez cīņas atstāt savu amatu.

Govs bija pirmais ministru kabineta loceklis, kurš trešdien paziņoja, ka Džonsonam jāatkāpjas Konservatīvās partijas un valsts labā.

Kopš otrdienas vakara ir atkāpušies jau vairāk nekā 40 valdības locekļu. Džonsons trešdienas vakarā noraidīja vairāku valdības ministru delegācijas aicinājumu viņam atkāpties no amata.

Jau ziņots, ka otrdien amatus pameta finanšu ministrs Riši Sunaks un veselības ministrs Sadžids Džavids, bet trešdien par atkāpšanos paziņoja vairāk nekā 30 ministri un citas valdības politiskās amatpersonas, tādējādi izrādot savu neapmierinātību ar Džonsona rīcību saistībā ar pēdējā laika dažādajiem skandāliem, arī par ballītēm Daunngstrītā, kas pārkāpa Covid-19 dēļ noteiktos ierobežojumus. 

Otrdien Džonsons bija spiests atvainoties par to, ka esot aizmirsis par informāciju, ko agrāk saņēmis par bijušā toriju frakcijas galvenā uzrauga vietnieka Krisa Pinčera nepiedienīgo rīcību. Pinčers pagājušajā nedēļā bija spiests atkāpties, reaģējot uz apgalvojumiem, ka kādā privātā klubā esot apgrābstījis divus vīriešus un ka Džonsonam par to esot ziņots jau 2019.gadā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits