Laika ziņas
Šodien
Migla
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Der Spiegel: Vācija šaubās, ka Itāliju iespējams glābt no defolta ar stabilizācijas fonda palīdzību

Vācijas valdība nopietni šaubās, ka Itāliju vēl iespējams glābt no defolta, pat ja izdosies vienoties par eirozonas stabilizācijas fonda apjomu trīskāršošanu, svētdien raksta žurnāls Der Spiegel.

Vācijas varas iestādes uzskata, ka Romas finansiālās prasības ir tik ievērojamas, ka vienkārši nepietiek esošo resursu, izdevumu citē aģentūra Reuters. Itālijas valdības parāds šobrīd ir sasniedzis 1,8 triljonus eiro, bet eirozonas stabilizācijas fonds ir tikai 440 miljardi eiro un tas paredzēts palīdzības sniegšanai tādām nelielām ekonomikām, kā Grieķija, Īrija vai Portugāle.

Agrāk šonedēļ Vācijas ekonomikas ministrs Filips Reslers veltīja asu kritiku Eiropas Komisijas vadītāja Žozē Manuela Barrozu aicinājumam pārskatīt Eiropas finanšu stabilitātes fonda apmērus.

Barrozu paziņoja, ka eirozonas valstu līderiem ir jāgarantē stabilizācijas fondā visu parādu krīzes izplatības apturēšanai nepieciešamo līdzekļu esamība. Teorētiski stablizācijas fonda palielināšana var paaugstināt kreditoru pārliecību par Itālijas ekonomisko dzīvotspēju.

Aizvadītajā nedēļā Itālijas premjerministrs Silvio Berluskoni paziņoja, ka valsts valdība būtiski samazinās budžetu nevis 2014. gadā, bet gan jau 2013. gadā. Tam, pēc ekspertu domām, tāpat ir jāsekmē Itālijas parādsaistību turētaju bažu samazināšanos.

Uzstājoties valsts parlamentā, Berluskoni atzina, ka "krīze pastāv", turklāt, pēc Itālijas premjera domām, tā jau ir izgājusi ārpus kādas vienas valsts robežām. Tomēr Itālijas valdības vadītājs apgalvoja, ka valsts finanšu sistēma ir "stabila", bet bankas – "kredītspējīgas".

 Vienlaikus reitingu aģentūras Standard & Poor's piektdien īstenotā ASV kredītreitinga pazemināšana, visticamāk, tikai palielinās investoru, tajā skaitā eirozonas valstu parādsaistību turētaju, bažas. Šādos apstākļos jaunas šaubas var izsaukt arī Itālijas finansiālā stabilitāte.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits