Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Cīņā ar pandēmiju Slovākijā ieviesta komandantstunda

Lai ierobežotu jaunā koronavīrusa izplatību, Slovākijā no trešdienas būs spēkā nakts komandantstunda, paziņojusi Veselības ministrija.

Slovākijā, kurai ir augstākais ar Covid-19 saistītais mirstības radītājs pasaulē, cilvēkiem turpmāk būs aizliegts atrasties ārpus savām mājām laikā no plkst.20 līdz plkst.5.

Nakts komandantstunda būs spēkā līdz 19.martam un var tikt pagarināta.

Arī dienā slovāki aicināti pēc iespējas vairāk uzturēties mājās un doties laukā tikai lielas nepieciešamības gadījumā, piemēram, lai dotos uz darbu, lai izvestu pastaigā suni vai apmeklētu ārstu.

Slovākijā, kuras iedzīvotāju skaits sasniedz 5,4 miljonus, pēdējo 14 dienu laikā reģistrēti 24 Covid-19 upuri uz 100 000, liecina ziņu aģentūras AFP apkopotie dati.

Augstais mirušo skaits radies vairāku faktoru rezultātā, un Slovākija ir pieļāvusi vairākas kļūdas, AFP iepriekš norādīja Ārstu arodbiedrību asociācijas priekšsēdētājs Peters Visolajskis.

"Karantīnas režīms tika ieviests par vēlu un tas netiek pienācīgi uzraudzīts. Šo mirstības rādītāju izraisījis arī vispārējais sliktais stāvoklis Slovākijas veselības aprūpē," sacīja Visolajskis.

Eksperts uzskata, ka esošo ierobežojumu stingrāka ievērošana varētu samazināt vīrusa izplatību.

Slovākija pirmdien kļuva par otro valsti Eiropas Savienībā (ES) pēc Ungārijas, kas saņēmusi Krievijas izstrādātās vakcīnas Sputņik V devas. Slovākija ir pasūtījusi divus miljonus devu. Taču Krievijas vakcīna ir raisījusi domstarpības Slovākijas valdošajā koalīcijā.

Slovākijas ārlietu ministrs Ivans Korčoks nodēvējis Sputņik V par instrumentu Kremļa hibrīdajā karā pret Rietumiem.

Viena no centriski labējām partijām koalīcijā aicinājusi veikt pārkārtojumus valdībā, pārmetot valdībai neadekvātu reakciju uz pandēmiju un Krievijas vakcīnu iegādi bez visa kabineta piekrišanas.

Slovākijas prezidente Zuzana Čaputova sacījusi, ka vakcinācijas kampaņā būtu jāizmanto tikai tās vakcīnas, ko apstiprinājusi Eiropas Zāļu aģentūra. Sputņik V nav šāda apstiprinājuma.

Slovākija ir lūgusi arī citu ES dalībvalstu palīdzību cīņā ar pandēmiju. Polija ir piekritusi uzņemties desmit slovāku pacientu ārstēšanu, un Rumānija nosūtījusi uz Slovākiju savu mediķu komandu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits