Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Britu policija atklāj divu sestdienas uzbrukuma sarīkotāju vārdus

Lielbritānijas policija atklājusi identitāti diviem no uzbrucējiem, kas sestdien ar mikroautobusu uz Londonas tilta notrieca desmitiem cilvēku, bet pēc tam vairākus sadūra Borough Market tirgū, vēsta BBC. Teroristi tika nogalināti aizturēšanas operācijas laikā. Viens no viņiem ir 27 gadus vecais Hurams Buts, bet otrs - 30 gadus vecais Rašids Reduāns.

Buts bijis ģimenes cilvēks - precējies, viņam bijuši bērni. Vīrietis vairākus gadus dzīvojis Londonas austrumos. Viņš jau divus gadus bijis policijas un izlūkdienesta MI5 redzeslokā, taču konkrētas ziņas par uzbrukuma plānošanu specdienestu rīcībā neesot bijušas.

Reduāns, kurš arī izmantojis uzvārdu Elkdars, bija pavārs. Interesants fakts - viņš redzams dokumentālajā filmā par ekstrēmistiem. Filmā redzams kadrs, kur Reduāns uz ielas strīdas ar policistiem.

Pašlaik policija turpina izmeklēšanu, lai uzzinātu ko vairāk par abiem vīriešiem un noskaidrotu, vai viņi bijuši kāda lielāka teroristu tīkla paspārnē. Tāpat likumsargi strādā, lai identificētu trešo uzbrucēju, kura vārds vēl nav zināms.

Jāatgādina, ka uzbrukumā sestdienas vēlā vakarā trīs vīrieši ar mikroautobusu uz Londonas tilta notrieca desmitiem cilvēku, bet pēc tam vairākus cilvēkus sadūra tirgū. Rezultātā dzīvību zaudēja septiņi, bet ievainoti 48 cilvēki. Daudzi no cietušajiem ir smagā vai kritiskā stāvoklī. 

Saistībā ar notikušo britu likumsargi aizturējuši 12 cilvēkus. Turpinās izmeklēšana.

(papildināta 3. rindkopa; pievienota 4.rindkopa)

Top komentāri

nu nu
n
fascinējoši. jau kurais noziegums, ko veic cilvēki, kas ir dienestu uzraudzības lokā. tas džkes, kas vācijā tikko nodūra 5 gadus vecu bērnu un sadūra viņa māti, bija ne tikai lokā, bet bija smags noziedznieks, kam bija elektroniskā uzraudzība. es atvainojos, KĀ var būt tik debīli, ka noziedzniekus uzreiz neizraida no eiropas? jo viņiem, redz, afganistānā/ irākā vai kur tur vēl draudot nāvessods? nez par ko gan, laikam par to, ka jauki cilvēki. P.S. diena aizmirsa pierakstīt, ka šim terorisma aktama nav nekāda sakara ar islāmu, nu nekāda.
reptilis
r
Kādas ar ticību apgarotas sejas.....,jo ticība taču dara mūs labākus! it sevišķi vismiermīlīgākā ticība:))) ....mēs nākam ar mieru:)))
ta nu gan
t
Tādas sejas! Te jau pat nekādi pierādījumi nebija jāvāc, face control varēja šādus puišus atšķirot mājupceļam un miers.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits