Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis
Pēc traģiskā notikuma Vācijas policijas specvienība pārmeklēja patvēruma meklētāju centru, kur reģistrēts aizdomās turētais

Berlīnes slaktiņu esot sarīkojis 23 gadus vecs iebraucējs no Pakistānas

Vīrietis, kurš, kā domājams, ar nolaupītu kravas auto iebraucis vienā no lielākajiem Ziemassvētku tirdziņiem Berlīnē, bijis 23 gadus vecs patvēruma meklētājs no Pakistānas. Uzbrukums izdarīts ar kravas auto, kurš, visticamāk, nolaupīts kādam šoferim no Polijas un kurš traģēdijas brīdī arī atradies kravas auto kabīnē.

Lai gan atbildīgās amatpersonas detalizēti nekomentē sīkākas detaļas par kravas auto vadījušo vīrieti, pēc neoficiālas, medijos atrodamas informācijas viņš ir 23 gadus vecs patvēruma meklētājs Naveds B. no Pakistānas, kurš Vācijā ieradies apmēram pirms gada, vēsta britu tabloīds The Mirror.

Aizdomās par iebraukšanu publikā aizturētais jaunietis noliedzot savu saistību ar notikušo, pavēstījis Vācijas iekšlietu ministrs Tomass De Mezjērs. Ministrs arī apstiprinājis, ka uzbrucējs "iespējams, nācis no Pakistānas", savukārt viņa patvēruma pieteikuma noformēšana vēl nebija pabeigta.
 

Incidents, kurā pēc kravas auto apzinātas iebraukšanas pūlī gāja bojā 12 cilvēki un vēl 48 ievainoti, tiek izmeklēts kā "iespējams terora akts". Zināms, ka ar tērauda sijām piekrautais auto bijis ar Polijas numura zīmēm un tas varētu būt nolaupīts šoferim, kuru policija identificējusi kā Polijas pilsoni. Šis vīrietis kravas auto kabīnē atrasts miris, taču nav zināms, kurā brīdī viņš zaudējis dzīvību. Savukārt kravas auto pūlī iebraukušais jaunietis bēdzis, bet aizturēts netālu no nozieguma vietas.

Laikraksts Die Welt otrdien ziņoja, ka Vācijas policijas speciālie spēki pēc traģiskā notikuma šturmējuši Berlīnes Tempelholfas lidostu, kur atrodas pilsētā lielākā bēgļu patvertne. Aizdomās turētais vīrietis esot reģistrēts tieši tur, ziņoja laikraksts.

Kravas auto īpašnieks ir kāds poļu uzņēmējs Ariels Zuravskis, kurš atklājis, ka auto vadītājs esot viņa brālēns, ar kuru viņam nav izdevies sazināties jau kopš pēcpusdienas.

Vācijas Iekšlietu ministrija pavēstījusi, ka Ziemassvētku tirdziņu darbība valstī netikšot ierobežota, taču nodrošināta ar papildu drošības pasākumiem. Berlīnē tirdziņi gan, pieminot bojāgājušos un cietušos, otrdien būšot slēgti.

Berlīnes policija otrdien pēcpusdienā rīkos preses konferenci par traģēdijas izmeklēšanas gaitu.

Zināms, ka Latvijas valstspiederīgie pirmdien vakarā notikušajā traģēdijā Berlīnē nav cietuši.

Pievienota 4. rindkopa, pievienota 5. rindkopa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits