Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Berlīnē notiek demonstrācija pret "naidu un rasismu Bundestāgā"

Nosodot "naidu un rasismu Bundestāgā", tūkstošiem cilvēku svētdien Berlīnē devušies gājienā no Brandenburgas vārtiem uz parlamentu.

Mītiņu pirms jaunā parlamenta sasaukuma pirmās sēdes organizēja federālā arodbiedrība, kreiso ekstrēmistu partija Die Linke (Kreisie), geju un lesbiešu tiesību aizstāvju organizācijas un vairākas citas mazākas grupas.

"24.oktobrī labējie ekstrēmisti un rasisti ieņems vietas Bundestāgā," norādīja mītiņa organizētāji, aicinot iestāties pret "naidu un rasismu Bundestāgā".

24.septembrī notikušajās Bundestāga vēlēšanās pirmo reizi parlamentā iekļuva pret imigrāciju noskaņotā eiroskeptiķu partija Alternatīva Vācijai (AfD), kas izcīnīja 12,6% balsu.

AfD ir pēdējā pusgadsimta laikā pirmā parlamenta apakšpalātā iekļuvusī partija, kura politiskajā spektrā atrodas pa labi no konservatīvajiem.

Mudinot cilvēkus pievienoties protestētājiem, nevalstiskā organizācija Campact aicināja "nozagt šovu AfD".

"Kad AfD pirmo reizi 24.oktobrī sēdīsies Bundestāgā, tai jāzina, ka mūsu parlaments nav skatuve rasismam. diskriminācijai un vēstures sagrozīšanai," paziņoja "Campact".

Viena no protestētājām gan norādīja, ka demonstrācija notiek pārāk vēlu un nevar aizkavēt AfD politiķus no vietu ieņemšanas Bundestāgā. Savukārt cits demonstrācijas dalībnieks norādīja, ka ieradies, lai aicinātu pārējās partijas parlamentā protestēt pret AfD.

Top komentāri

skats no malas
s
Vai šādi protestējot, viņi būs mainījuši to vēlētāju uzskatus, kas balsoja par šo partiju? It nemaz. Drīzāk dažos citos būs izsaukuši līdzjūtību pret šo partiju.
reptilis
r
Nopirkto ""lietderīgo ideotu"" demonstrācija ...tādam būtu jābūt virsrakstam....,bet Dienā ir diezgan šo ļautiņu atbalstītāju:(((...
rekur
r
Berlīnes demonstrācija ir sū... Kijevas centrā jau vairākas dienas burbuļo Saakašvilli un kompanjonu noorganizētais kārtējais Maidans. Politiskais mērķis- gāzt Porošenko. Kādu tas viss gūs attīstību un ar ko beigsies- neviens nezin. Bet iespējamas nopietnas politiskas izmaiņas.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits