Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Bažās par pandēmijas trešo vilni Zviedrija pastiprina ierobežojumus

Bažās par potenciālo trešo pandēmijas vilni Zviedrijas valdība trešdien pavēstīja par Covid-19 dēļ ieviesto ierobežojumu pastiprināšanu un brīdināja, ka tie tiks padarīti vēl stingrāki, ja iedzīvotāji noteikumus neievēros.

Sākot ar 1.martu, kafejnīcām, bāriem un restorāniem darbs būs jābeidz plkst.20.30, turklāt cilvēku skaitam veikalos un fitnesa centros tiks noteikti ierobežojumi, pavēstīja premjerministrs Stēfans Levēns.

Dienu iepriekš Stokholmas varasiestādes ieteica lietot sejas maskas sabiedriskajā transportā visu laiku, kā arī telpās, kur sociālās distancēšanās prasības nevar tikt ievērotas. Iepriekš maskas sabiedriskajā transportā bija ieteikts lietot vienīgi intensīvākās satiksmes stundās.

Zviedrijā līdz šim nav bijušas ieviestas tik stingras karantīnas un izolēšanās prasības kā daudzās citās Eiropas valstīs, valdībai uzsvaru liekot uz sociālo distancēšanos un sejas maskām.

Tomēr pēdējā laikā valdība prasības sākusi padarīt stingrākas, aizliedzot tirgot alkoholu pēc plkst.20, aizliedzot publiskas un privātas pulcēšanās ar vairāk nekā astoņiem cilvēkiem, ierobežojot cilvēku skaitu veikalos, baseinos un sporta centros.

Sabiedrības veselības pārvaldes priekšnieks Johans Karlsons trešdien sacīja, ka ierobežojumi veikaliem un fitnesa centriem var tikt padarīti stingrāki.

Sejas masku valkāšana parlamentā padarīta obligāta, atskaitot runātājus, kas uzrunā asambleju.

Izglītības ministre Anna Ekstroma sacīja, ka, pateicoties stingrākiem noteikumiem, skolas varēs turpināt darbu, cik vien ilgi iespējams. "Skolām būtu jābūt pēdējam, ko mēs slēdzam, un pirmajam, ko mēs veram vaļā," žurnālistiem sacīja ministre.

"Pastāv nopietns tā dēvētā trešā viļņa risks. Tās ir manas un jūsu, mūsu kolektīvās darbības, kas noteiks, vai tas būs," sacīja premjerministrs Levēns.

Ja situācija pasliktināsies, valdība ir gatava slēgt atsevišķus sabiedrības sektorus, brīdināja premjers.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits