Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Barselonā, cilvēku pūlī iebraucot mikroautobusam, 13 bojāgājušie un 80 ievainotie

Barselonā uz tūristu plaši apmeklētās Ramblas ielas uz ietves cilvēku pūlī iebraucis mikroautobuss, nogalinot vismaz 13 un ievainojot vairāk nekā 80 cilvēku, apstiprinājis Barselonas reģiona iekšlietu ministrs Hoakims Forns.

Spānijas sabiedriskā raidorganizācija RTVE pavēstījusi - izmeklētāji domā, ka izmantoti divi mikroautobusi – viens uzbrukumam, bet otrs bēgšanai.

Barselonas policija izplatījusi vīrieša attēlu, kurš noīrējis uzbrukumā izmantoto mikroautobusu. Kā vēsta vietējie mediji, aizdomās turamais divdesmitgadnieks Driss Ukabirs dzimis Marokā.

Policija apstiprināja, ka vismaz desmit cilvēki guvuši smagus ievainojumus.

Atbildību par teroraktu Barselonā uzņēmās džihādistu grupējums Islāma valsts sava propagandas medija Amaq paziņojumā, vēsta LETA.

"Barselonas uzbrukuma izpildītāji bija Islāma valsts kareivji," paziņoja Amaq savā tūlītējās ziņapmaiņas programmas Telegram kontā, tomēr neminot uzbrucēju vārdus.

Amaq paziņoja, ka viņi sarīkojuši šo uzbrukumu, atbildot uz aicinājumiem vērsties pret valstīm, kuras piedalās ASV vadītajā koalīcijā pret Islāma valsti Irākā un Sīrijā.

Ziņas par bojāgājušo skaitu ceturtdienas vakarā mainījušās - arī iepriekš vietējie mediji ziņoja par 13 bojāgājušajiem, tad pienāca vēstis, ka terora aktā ir viens mirušais, taču pašlaik atkal tiek vēstīts par 13 upuriem un vairāk nekā 50 ievainotajiem.

Policija ir aizturējusi vienu iespējamo uzbrucēju.

Laikraksts El Pais ziņoja, ka mikroautobuss notriecis desmitiem cilvēku un tā vadītājs pēc tam skriešus aizbēdzis.

Avīze El Periodico ziņo, ka kādā bārā Barselonas centrā ielenkti divi bruņoti vīrieši un izcēlusies apšaude, taču nav zināms, vai šie incidenti ir saistīti.

Policija norādījusi - notikušais ir terora akts, vēsta AFP.

Operatīvie dienesti pieprasījuši slēgt metro un dzelzceļa stacijas negadījuma tuvumā. Tāpat likumsargi brīdinājuši netuvoties Katalonijas laukuma rajonam.

Avārijas vieta norobežota un tur ieradušās vairākas ātrās palīdzības un policijas mašīnas. Policisti no notikuma vietas bēgošajiem cilvēkiem ūļiem pa skaļruņiem ziņojuši, ka notikušais ir terorista uzbrukums.

Ramblas iela ir viena no populārākajām Barselonas vietām, kas parasti ir tūristu pārpildīta.

Nosodījumu par notikušo un līdzjūtību bojāgājušo un cietušo ģimenēm Twitter paudis arī Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (Vienotība).

Nav ziņu, ka teroristu uzbrukumā Barselonā būtu cietuši Latvijas iedzīvotāji, informē Ārlietu ministrija (ĀM).

ĀM aicina tūristus no Latvijas, kuri atrodas Barselonā, paziņot tuviniekiem, ka viņi ir drošībā.

Ja nepieciešama konsulārā palīdzība, iedzīvotāji aicināti zvanīt Latvijas vēstniecībai Spānijā pa tālruni +34 91 369 13 62 vai konsulārajam dežurantam Rīgā pa tālruni +371 26 33 77 11, vai arī rakstīt uz e-pastu [email protected].

Pievienotas 4. līdz 6. rindkopas

Top komentāri

bet
b
Katalonijas policija jau pašā sākumā bija oficiāli ziņojusi, ka ir 13 bojāgājušie. Kāda jēga bija meklēt "precīzāku" informāciju kaut kādās kreisās ziņu aģentūrās, kas Katalonijā nekad nav bijušas un kas tikai mēģina mazināt teroraktu apmērus?
reptilis
r
Nevar būt...ai,ai,....droši vien rasisti vainīgi.
sekas
s
Multikulturālisms zeļ un plaukst.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits