Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Baltkrievijā aizturēta un apsūdzēta "ekstrēmismā" Lietuvas pilsone

Baltkrievijā šonedēļ aizturēta un apsūdzēta "ekstrēmismā" šajā valstī pastāvīgi dzīvojoša Lietuvas pilsone, vēsta Baltkrievijas plašsaziņas līdzekļi.

Aizturētā ir 58 gadus vecā Jeļena Cimbaliste.

Baltkrievijas neatkarīgais portāls "Naša Ņiva" ziņo, ka videoierakstā, kas publiskots ar valdošo režīmu saistītajos kanālos ziņapmaiņas platformā "Telegram", aizturētā stāsta, ka ir Lietuvas pilsone un strādā par skolotāju kādā Minskas skolā.

Video viņa arī saka, ka divas reizes piedalījusies protestos pret Aleksandra Lukašenko režīmu pēc 2020.gada prezidenta vēlēšanām, kā arī lasījusi reportāžas "destruktīvos kanālos".

Neatkarīgais telekanāls "Belsat" ziņo, ka ar Baltkrievijas spēka struktūrām saistītā "Telegram" kanālā teikts, ka Cimbaliste pārcēlusies uz Baltkrieviju 2011.gadā, un ka viņa tiek apsūdzēta par to, ka piedalījusies protesta akcijās un īstenojusi "destruktīvu darbību".

Lietuvas vēstniecība Minskā par Cimbalistes aizturēšanu uzzinājusi no plašsaziņas līdzekļiem un iesniegusi Baltkrievijas Ārlietu ministrijā notu, pieprasot sniegt informāciju par notikušā apstākļiem, ziņu aģentūrai BNS sacīja Lietuvas ārlietu ministra Gabrieļus Landsberģa padomniece Paulīna Levickīte.

Lietuvā strādājošā Baltkrievijas starptautisko pilsonisko iniciatīvu centra "Mūsu mājas" pārstāve Olga Karača Lietuvas sabiedriskajai televīzijai teica, ka Cimbaliste aizturēta nevis tāpēc, ka pievienojusies Baltkrievijas opozīciju atbalstošām grupām sociālajos tīklos, bet "tāpēc, ka ir Lietuvas pilsone", lai Baltkrievijas režīms varētu izdarīt spiedienu uz Lietuvu.

"Baltkrievijas režīms meklē iespējas, kā izdarīt spiedienu uz Lietuvu, jo Lietuvai ir principiāla nostāja, bet Aleksandrs Lukašenko grib par katru cenu Lietuvu izsist no šī kursa, piespiest to vest sarunas. Šajā gadījumā jāsauc lietas īstajos vārdos: Jeļenu Cimbalisti Baltkrievijas režīms saņēmis par ķīlnieci, lai šantažētu Lietuvu," sacīja Karača.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits