Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Armijnieks pie Luvras muzeja sašāvis ar mačeti bruņotu uzbrucēju

Parīzē pie slavenā Luvras muzeja vīrietis sašauts pēc tam, kad ar mačeti uzbrucis vienam no Luvras muzeja apsardzes patruļā esošajiem karavīriem, kurš atklājis uguni un noziedznieku un viņu smagi ievainojis, vēsta AFP.

Uzbrucējs pirms sašaušanas esot centies ieiet muzeja pazemes veikalā, nesot līdzi somu. Policija jau pavēstījusi, ka divās uzbrucēja mugursomās nav atrastas sprāgstvielas, ziņo AFP.

Policija arī pavēstījusi, ka saistībā ar incidentu pie Luvras muzeja aizturēts vēl viens cilvēks.

Bruņotais un sašautais uzbrucējs saucis "Allahu Akbar!" ("Dievs ir varens!"), ko arābu valodā bieži izkliedz islāma ekstrēmisti. Karavīrs, kuram viņš uzbrucis, incidentā guvis nelielus savainojumus. Savukārt uzbrucējs, kura virzienā šauts, ar smagām traumām nogādāts medicīnas iestādē.

Lietu saistībā ar uzbrukumu izmeklē pretterorisma prokurori. Par uzbrucēja identitāti nekādas informācijas pagaidām nav.

Francijas Iekšlietu ministrija tviterī paziņoja par "nopietnu sabiedriskās drošības incidentu". Luvras muzejā uzbrukuma brīdī atradušies 250 apmeklētāji. Kad izcēlies incidents, drošībnieki pieprasījuši publikai drošības dēļ nogulties zemē. Drīz pēc tam cilvēki no muzeja evakuēti, tam tuvējās ielās auto un gājēju satiksme tika apturēta un izvērsti plašāki drošības pasākumi.

Dažas stundas pēc incidenta Luvras muzeja veikalos atkal atgriežas darbinieki.

Iekšlietu ministrija situāciju raksturojusi kā nopietnu un lūgusi neizplatīt nepārbaudītu informāciju saistībā ar notikušo, kā arī sekot valdības paziņojumiem.

Francijā aizvien ir spēkā ārkārtas stāvoklis, kas tika izsludināts pēc 2015.gada 13. novembrī islāma ekstrēmistu sarīkotā slaktiņa Parīzē, kad bojā gāja 130 cilvēki un vēl simtiem ievainoti, savukārt tā paša gada sākumā teroristu uzbrukumu piedzīvoja satīras žurnāla Charlie Hebdo redakcija.

Līdz ar ārkārtas stāvokli Francijā, tostarp Parīzē un pie tūristu iecienītā Luvras muzeja, patrulē policija un bruņoti armijas spēki.

Papildināta visa ziņa

Top komentāri

nu nu
n
tas bija augsti kvalificēts ķirurgs, kā to pierāda viņa lietotais instruments. visticamāk, ka viņš gribēja veikt steidzamu operāciju, bet maita armijnieks šo sašāva.
reptilis
r
Mūdži :((...vienu inženieri atkal sašāvuši:)))
Fransua
F
Armijnieku ar steigu nozīmēt uz papildu šaušanas treniņiem, ja nespēja visu izdarīt līdz galam no tuvas distances!!!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits