Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Alpos pazudušie divi lietuviešu alpīnisti, visticamāk, gājuši bojā

Divi lietuviešu alpīnisti, kas ceturtdien Francijas Alpos nonāca spēcīgā sniega vētrā un nespēja nokļūt drošībā, visticamāk, gājuši bojā, ziņu portālam lrytas.lt svētdien sacīja Šamonī-Monblāna policijas priekšnieks Žans Batists Estašī.

Viens no alpīnistiem nosūtījis īsziņu, tāpēc glābējiem izdevies noskaidrot viņa atrašanās vietu. Glābšanas dienestu helikopters sestdien mēģinājis nokļūt negadījuma vietā, tomēr pūtis pārāk spēcīgs vējš, un lidaparāts vīrietim nav varējis piekļūt pietiekami tuvu. Spriežot pēc augstas kvalitātes attēliem, kas iegūti no negadījuma vietas, vīrietis ir miris.

Amatpersona sacīja, ka arī otrs pazudušais lietuviešu alpīnists, par kur atrašanās vietu pat nav nekādu ziņu, visticamāk, gājis bojā. "Mēs joprojām neesam spējuši atrast otru pazudušo alpīnistu, tāpēc jāatzīst, ka cerību atrast viņu dzīvu nav," sacīja Estašī.

Ceturtdien pēcpusdienā septiņu lietuviešu alpīnistu grupu Francijas Alpos pārsteidza spēcīga sniega vētra. Pieci lietuvieši nonāca drošībā, un no viņiem trīs svētdien jau atgriezušies Lietuvā. Vēl divi joprojām atrodas slimnīcā Šamonī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits