Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta
"Pasaulē ir gana daudz citu valstu, kuras labprāt būvētu spārnus Airbus lidmašīnām," Lielbritāniju brīdināja aviobūves milža šefs

Airbus kaunina Lielbritāniju par neskaidrību Brexit jautājumā

Nīderlandē reģistrētais Eiropas aviobūves gigants Airbus pārmetis Lielbritānijai neskaidrību Brexit jautājumā un piedraudēja - ja galu galā Lielbritānija Eiropas Savienību (ES) pametīs bez vienošanās, Airbus savas Lielbritānijā izvietotās ražotnes slēgs un pārcels uz citurieni, tādējādi darbu zaudēs 14 tūkstoši cilvēku, vēsta BBC.

Lielbritānijā tiek projektēti un ražoti spārni Airbus aviolaineriem - aptuveni trīs tūkstoši nodarbināti projektēšanas darbos pie Bristoles, bet seši tūkstoši darbinieku strādā spārnu ražotnē Brotonā, Velsā.

Airbus vadītājs Toms Enderss ilgstošo neskaidrību Brexit jautājumā, kas liedz uzņēmējiem plānot savas tālākās darbības, nodēvējis par "apkaunojumu".

"Lūdzu, neklausieties to breksiteru neprātā, kuri apgalvo - tikai tāpēc vien, ka mums Lielbritānijā ir milzīgas ražotnes, mēs tur paliksim, būsim tur vienmēr. Viņi kļūdās!" brīdinājis Enderss.

Enderss, protams, atzina, ka ražotnes nevar tā vienkārši vienā nedēļā "savākt un aizvest uz citurieni", tomēr uzsvēra - negatīvas Brexit norises gadījumā Airbus būs spiesti investīcijas pārvirzīt uz citurieni: "Ir gana daudz valstu, kuras labprāt būvētu spārnus Airbus lidmašīnām."

Pēc Airbus šefa komentāriem Lielbritānijas valdības pārstāvis uzsvēra, ka Mejas valdības "augstākā prioritāte ir atstāt ES ar labu vienošanos, ar vienošanos, kas būs labvēlīga uzņēmējiem, labvēlīga nodarbinātajiem un garantēs noteiktību, kas nepieciešama biznesa plānošanā."

Jāatgādina, ka Airbus nav pirmā lielā kompānija, kas brīdinājusi par uzņēmējdarbības daļu pārcelšanu ārpus Lielbritānijas. Elektrotehnikas ražotājs Sony informēja, ka savu Eiropas centrālo mītni pārcels uz Nīderlandi, lai izvairītos no Brexit radītajām negatīvajām sekāmPar aiziešanu no Lielbritānijas paziņoja arī Dyson - uzņēmums, kas ražo roku žāvētājus, matu fēnus, gaisa mitrinātājus un tamlīdzīgas higiēnas un sadzīves elektropreces.

Tiesa, ne visas kompānijas nobiedējušas bezvienošanās Brexit potenciālās sekas. Tā, piemēram, Japānas elektrotehnikas un IT tehnikas ražotājs Fujitsu BBC apstiprināja, ka tai nav nolūku biznesa darbību Eiropā pārcelt ārpus Lielbritānijas.

Jāatgādina, ka Terēzas Mejas valdības panākto Brexit vienošanos aizvadītajā nedēļā parlaments pārliecinošā balsojumā noraidīja. Nu parlamentārieši nāk klajā ar iniciatīvām un alternatīviem plāniem, lai novērstu bezvienošanās Brexit.

Top komentāri

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~
Mjā,izskatās,ka priekšā vēl lieli notikumi sagaidāmi,britiem nebūs tik vienkārši pēc aiziešanas. Viņiem būs daudz zilumi jādakterē pēc atgūtās,,brīvības".
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits