Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Žurnāls Time gada cilvēka godā ceļ tos, kas liecinājuši par piedzīvoto seksuālo uzmācību

ASV žurnāla Time gada cilvēka gods šogad ticis "tiem, kas izbeiguši klusēšanu" - sievietēm un vīriešiem, kuri, liecinot par pieredzēto seksuālo uzmākšanos un vardarbību, sabiedrībā aizsākuši radikālu pārmaiņu kustību. Šī kustība pamatā tiek saistīta ar sociālo tīklu mirkļbirku #MeToo - tā aizsākās pēc skaļajām apsūdzībām, kas presē tika vērstas pret ietekmīgo Holivudas producentu Hārviju Vainšteinu. Tomēr Time norāda, ka šī mirkļbirka ir "daļa no attēla, bet ne viss attēls".

"Šīs ir visstraujākās sociālās pārmaiņas, kurām līdzīgas nav pieredzētas desmitgadēm ilgi," atzina Time galvenais redaktors Edvards Felsentāls.

"Tā sākās ar individuālu, drosmīgu rīcību no simtiem sieviešu un arī dažu vīriešu puses, kas nāca atklātībā, lai izstāstītu savu stāstu", telekanāla NBC pārraidē Today skaidroja Felsentāls.

Pretendentu vidū uz 2017. gada cilvēka titulu bijis arī ASV prezidents Donalds Tramps, Hilarija Klintone, Krievijas prezidents Vladimirs Putins, dziedātāja Bejonse un amerikāņu futbola zvaigzne Kolins Kaperniks.

Attēlā uz Time numura vāka redzama aktrise Ešlija Džada, dziedātāja Teilora Svifta, bijusī Uber inženiere Sūzana Faulere un citas sievietes, kas cietušas no seksuālas uzmācības.

Time numura tēmai intervētas Džada, Svifta, aktrise Rouza Makgovena, kā arī citas sievietes, no kurām dažas nav vēlējušās atklāt seju. Intervēti arī divi vīrieši - aktieris Terijs Krūss un kinorežisors Blēzs Embrijs.

Kā vietnē Twitter nesen atzina ASV prezidents Tramps, kurš pērn bija Time gada cilvēks, žurnāla pārstāvji viņam teikuši, ka viņš, iespējams, tiks atkal atzīts par gada cilvēku, ja piekritīs intervijai un fotosesijai. Kā norādīja prezidents, viņš no šīs iespējas atteicies.

Top komentāri

ļuļa
ļ
jauki, tagad padauzas, kas atdevās vainsteinam, lai dabūtu lomas, ir kļuvušas par gada cilvēkiem. iesaku nākošreiz par gada cilvēkiem pasludināt bēglīšus izvarotājus, jo kā teica vācu ministre no zaļajiem Göring-Eckardt, šie izvarošanas gadījumi ir bēgļu sauciens pēc palīdzības viņu izmisumā un cilvēciskās mīlestības trūkumā.
trusis nejaukais
t
labi tad tagad kad vairs nav ko zaudeet Vainsteinam un paareejiem lai viss buutu godiigi ir jaanosauc arii paareejaas padauzas kas izmantoja sho "trampaliinu" veiksmiigai karjeras veidoshanai! Nu arii taas, kuraam viss likaas baigi OK!
marksisti salutē
m
Heil Feminazi !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits