Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +17 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Vidusjūrā uztverts signāls, kas varētu būt no EgyptAir lainera melnās kastes (papildināts 19:06)

Francijas kuģis uztvēris signālus, kas vieš cerību EgyptAir katastrofas lietā. Ēģiptes varasiestādes paziņojušas, ka uztvertie signāli varētu būt tie, kurus pārraida dzelmē nogrimušās lainera _Airbus A320 _melnās kastes, vēsta Kanādas raidorganizācija CBC.Pašlaik par lidmašīnas katastrofas iemesliem domas dalās, taču izvirzīto versiju vidū ir arī versija par teroristu sarīkotu sprādzienu.

Tomēr lidojuma datu ierakstītāja un pilotu kabīnes balss ierakstītāja atrašana ir kritiski svarīgs faktors, lai šo teoriju apstiprinātu vai noraidītu. Pašlaik Vidusjūrā meklēšanas darbos iesaistīti vairāku valstu, tostarp Francijas, Ēģiptes un Grieķijas kuģi. Glābēju lielākais ienaidnieks pašlaik ir laiks - melnajās kastēs iebūvētās baterijas signāla pārraidīšanu nodrošina vien aptuveni mēnesi, pēc tam tās atrast jūras dzelmē kļūs nesalīdzināmi grūtāk.Pašlaik pārmeklējamais apgabals samazināts līdz piecus kilometrus platai joslai. Līdz šim atrasti vien virs ūdens peldoši atlūzu fragmenti, tostarp cilvēku mirstīgo atlieku daļas, taču lidmašīnas vraks nav uziets.

Nedēļas laikā šajā vietā ieradīsies vēl viens kuģis ar robotiem, kas spēj nolaisties jūras dzelmē un izcelt "melnās kastes", piebilda ministrija.

Francijas Izmeklēšanas un analīzes biroja pārstāvis apstiprināja, ka pēc datu izanalizēšanas uztverts vienas "melnās kastes" signāls un noteikta zona, kurā meklēšana būs prioritāte.

"Šī signāla uztveršana ir pirmais solis," norādīja biroja pārstāvis.

Jau vēstīts, ka EgyptAir aviolaineris Airbus A320 19.maijā reisā 804 bija ceļā no Parīzes uz Kairu, kad dažus kilometrus pēc Ēģiptes gaisa telpas robežas šķērsošanas pazuda no radaru ekrāniem. Bojā gāja visi uz klāja esošie 66 cilvēki.

pievienota 5.-7. rindkopa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits