Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +19 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Vidusjūrā uztverts avarējušās EgyptAir lidmašīnas radiobākas signāls

Vidusjūrā uztverts signāls no avarējušās EgyptAir pasažieru lidmašīnas radiobākas, kas varētu palīdzēt atrasta jaunas lidmašīnas atlūzas un melnās kastes, vēsta laikraksts Al Ahram, atsaucoties uz Ēģiptes izmeklēšanas komisija vadītāju Aimanu al Mukadamu.

Avārijas radiobāka, lidmašīnai saskaroties ar zemi vai ūdeni, sāk satelītam pārraidīt katastrofas vietas koordinātes. Pēc al Mukadama teiktā, "vadoties pēc radiobākas signāla, noteikts tās atrašanās vietas rajons piecu kilometru rādiusā". Avarējusī lidmašīna Airbus 320 aprīkota ar trim tādām ierīcēm, no kurām viena uzstādīta astes daļā un tieši tā šobrīd tiek meklēta, norādīja al Mukadams.

Viņš atgādināja, ka melnās kastes joprojām nav atrastas. "To meklēšana prasa nopietnu tehnisko aprīkojumu, jo, visticamāk, tās atrodas vairāk nekā 3000 metru dziļumā," skaidroja al Mukadams.

EgyptAir pasažieru lidmašīna Airbus A320 ar 66 cilvēkiem izlidoja no Parīzes uz Kairu naktī uz 19.maiju un vēlāk, jau atrodoties virs Vidusjūras Ēģiptes gaisa telpā, pazuda no radaru ekrāniem. Līdz šim atrastas dažas lidmašīnas atlūzas 290 kilometrus uz ziemeļiem no Aleksandrijas.

Ēģiptes civilās aviācijas ministrs Šerifs Fatijs paziņojis, ka "teroristu uzbrukums" ir ticamāks cēlonis nekā tehniskas kļūmes rašanās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits