Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Venecuēlas opozīcijas līderis lūdz pāvestam veicināt politisko dialogu

Venecuēlas opozīcijas līderis Enrike Kapriless trešdien lūdzis pāvestu Francisku palīdzēt politiskā dialoga sākšanā, jo prezidenta Nikolasa Maduro režīms dod priekšroku "draudiem un šantāžai".

"Ierados lūgt pāvestu, lai baznīca, kam ir liela mobilizējoša vara manā valstī, veicinātu dialogu," pēc audiences pie Franciska žurnālistiem Vatikānā sacīja Kapriless.

Kopš Maduro uzvaras aprīlī notikušajās prezidenta vēlēšanās Venecuēlā turpina pieaugt politiskā spriedze, un decembrī paredzētajās municipālajās vēlēšanās gaidāma asa cīņa starp kreisi populistiskās valdības atbalstītajiem kandidātiem un opozīciju.

"Es atgādināju pāvestam par konflikta klimatu un to, ka valdība katru dienu ķeras pie draudiem un šantāžas. Baznīca var veicināt miermīlīgu un demokrātisku izeju no krīzes," norādīja opozīcijas līderis. "Valdība provocē vardarbību. Es pie tās neķeros, taču nevaru turpmāk būt siena, kas notur spriedzi."

Viņš piebilda, ka aicinājis pāvestu iejaukties arī "sirdsapziņas cietumnieku" jautājumā.

Kapriless Franciskam arī nodevis venecuēliešu vēstules, kas savāktas ar opozīciju saistīto draudžu baznīcās.

Ar Maduro katoļu baznīcas galva tikās jau jūnijā un pārrunāja baznīcas vēsturisko nozīmi Venecuēlā un tās ieguldījumu labdarībā, veselības aprūpē un izglītībā.

Savukārt aprīlī, kad pēc prezidenta vēlēšanām, kuru rezultātus opozīcija neatzīst, Venecuēlā uzliesmoja vardarbība, pāvests vērsās gan pie valdības, gan opozīcijas, aicinot uz dialogu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievi mēģinājuši uzbrukt Harkivas apgabalā

Krievi piektdien mēģinājuši veikt sauszemes uzbrukumu pāri robežai Harkivas apgabalā, un kaujas tur turpinās, pavēstīja Ukrainas Aizsardzības ministrija.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits