Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

Venecuēla varētu atlikt Čavesa inaugurācijas ceremoniju

Venecuēlas augstākās amatpersonas trešdien neslēpti izteikušās, ka slimības māktais prezidents Ugo Čavess varētu nejusties pietiekami labi, lai notiktu 10.janvārī paredzētā viņa inaugurācija kārtējam prezidentūras termiņam.

Neskatoties uz Čavesa Apvienotās sociālistiskās partijas oficiālo pozīciju, ka prezidents atlabs pēc kārtējās vēža operācijas un varēs atkārtoti stāties amatā 10.janvārī, Nacionālās sapulces spīkers Diosdado Kabeljo izteicies, ka nav nepieciešamības turēties pie konkrētā datuma. "Nav vienkārši iespējams Venecuēlas tautas gribu saistīt ar vienu konkrētu dienu. Vai tad, ja to nevarēs izdarīt šajā dienā, (..) astoņu miljonu cilvēku gribai vairs nebūs nekādas vērtības?" laikraksts El Nacional citē Kabeljo teikto. "Tas ir tikai mans viedoklis, tas nav nekas oficiāls." Viņš arī uzsvēris, ka konstitūcijā nav noteikts konkrēts inaugurācijas datums.

Tikmēr sakaru ministrs Ernesto Viljegass trešdien pavēstīja, ka Čavesam diagnosticēta elpošanas ceļu infekcija, kas esot parastas komplikācijas pēc "sarežģītas operācijas". Viņš piebilda, ka prezidentam šobrīd nepieciešama "pilnīga atpūta".

Čavess prezidenta pienākumus šobrīd uzticējis ārlietu ministram un viceprezidentam Nikolasam Maduro, kuru autoritārais līderis nosaucis arī par savu iespējamo pēcteci. Tajā pašā laikā Apvienotā sociālistiskā partija nedēļas nogalē notikušajās reģionālajās vēlēšanās vēl vairāk nostiprinājusi savas varas pozīcijas, izcīnot 20 no 23 provinču gubernatoru vietām, kamēr opozīcija šajās vēlēšanās zaudēja četrus no līdz šim kontrolētajiem gubernatoru posteņiem.

Tomēr Čavess, kas joprojām atrodas Kubā, kur viņam tika veikta operācija, vēl nav publiski komentējis savas partijas panākumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits