Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Venecuēlā decembrī tiks rīkotas pašvaldību vēlēšanas

Venecuēlas pašvaldību vēlēšanas tiks rīkotas šī gada decembrī, ceturtdien paziņoja Satversmes sapulce, dodot sociālistu valdībai iespēju nostiprināt uzvaru, kuru tā guva pagājušonedēļ notikušajās reģionālajās vēlēšanās.

Ar Satversmes sapulces dekrētu par pašvaldību vēlēšanām decembrī tiek atcelts prezidenta Nikolasa Maduro iepriekš izteikts paziņojums, ka šo vēlēšanu rīkošana tiks atlikta uz nākamā gada pirmo ceturksni.

Satversmes sapulce, kuras sastāvā ir tikai Maduro atbalstītāji, nepaziņoja precīzu šo vēlēšanu datumu.

Venecuēlas sociālistu valdība mēģina izmantot savā labā panākumus, kurus tā guva reģionālajās vēlēšanās, kad Maduro atbalstītāji ieguva gubernatoru amatus 18 no 23 Venecuēlas štatiem. Tā arī mēģina izmantot opozīcijas šķelšanos pēc šīm vēlēšanām.

Viens no galvenajiem Venecuēlas valdības pretiniekiem Enrike Kapriless otrdien aizgāja no opozīcijas koalīcijas "Demokrātiskās savienības apaļais galds" (MUD), jo četri tās sastāvā esoši štatu gubernatori ir zvērējuši uzticību Satversmes sapulcei, kuru opozīcija atsakās atzīt.

No pieciem opozīcijas kandidātiem, kas reģionālajās vēlēšanās ieguva štatu gubernatoru amatus, Satversmes sapulci ir atteicies atzīt tikai viens – jaunievēlētais Sulijas štata gubernators Huans Pablo Gvanipa.

Reaģējot uz Gvanipas nostāju, Sulijas štata likumdošanas padome ceturtdien paziņoja, ka viņa ievēlēšana nav spēkā. Tas var nozīmēt, ka decembrī šajā štatā notiks jaunas gubernatora vēlēšanas.

Maduro ir izvirzījis nosacījumu, ka visiem ievēlētajiem štatu gubernatoriem ir jādod zvērests Satversmes sapulcei. Pirmdien to izdarīja 23 no 24 jaunievēlētājiem gubernatoriem, tai skaitā četri opozīcijas pārstāvji.

Valdošā sociālistu partija pašlaik ir pie varas 242 no 337 pašvaldībām, opozīcija – 76 pašvaldībās, bet pārējās pašvaldības vada neatkarīgi politiķi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits