Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Tuvojošās vētras dēļ Dienvidkorejā apturēti lidojumi un prāmju satiksme

Gatavojoties taifūnam Khanun, Dienvidkorejā trešdien atcelti vairāki desmiti lidojumu un apturēta prāmju satiksme.

Meteorologi prognozē, ka "Khanun" ar spēcīgām lietusgāzēm un vēju šo pēcpusdien sasniegs Dienvidkorejas dienvidu un austrumu reģionos un skars arī tūristu iecienīto Čedžudo salu.

Dienvidkorejas meteoroloģijas aģentūra brīdināja, ka "Khanun" var radīt postošas sekas, jo lēnām virzīsies pāri valsts centram, pirms novirzīsies uz Ziemeļkoreju. Korejas Meteoroloģijas pārvalde ziņoja, ka šorīt "Khanun" brāzmas sasniedza ātrumu 126 kilometrus stundā (35 metrus sekundē).

Japānas dienvidu salās taifūna ietekme jūtama jau ilgāk nekā nedēļu, un Kjusju salas dienvidrietumu daļā izsludināti brīdinājumi par iespējamiem plūdiem un citiem riskiem.

Pagājušajā nedēļā "Khanun" plosījās Okinavā un citās Japānas salās, radot postījumus un ievainojot cilvēkus.

Dienvidkorejas prezidents Juns Sukjols aicinājis amatpersonas agresīvi īstenot katastrofu novēršanas un evakuācijas pasākumus, uzsverot, ka vētra apdraud Dienvidkoreju vien dažas nedēļas pēc tam, kad valsts centrālos un dienvidu reģionus plosīja spēcīgas lietusgāzes, kas izraisīja straujus plūdus un zemes nogruvumus, kuros gāja bojā vismaz 41 cilvēks.

Korejas Lidostu korporācija paziņoja, ka "Khanun" dēļ atcelti vismaz 144 lidojumi uz un no Čedžudo. Tika atcelta arī prāmju satiksme starp Čedžudo un kontinentālās daļas ostām. Īstenojot plašākus preventīvus pasākumus, varasiestādes visā valstī slēgušas arī vismaz 39 ceļus, 26 stāvvietas upju krastos un 613 pārgājienu takas.

Gatavojoties taifūnam, Dienvidkoreja arī evakuēja desmitiem tūkstošus jauniešu no pasaulē lielākās skautu nometnes, kas šomēnes norisinājās Dienvidkorejas rietumu piekrastē.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits