Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Talibiem radušās šaubas par prinča Harija garīgo veselību

Talibiem radušās aizdomas, ka princim Harijam, kurš nesen atgriezās Lielbritānijā no dienesta Afganistānā, radušies garīga rakstura traucējumi. Par to aģentūrai AFP paziņoja talibu pārstāvis Zabiulla Mudžahids (Zabiullah Mujahid), komentējot prinča Harija izteikumu, ka karadarbība Afganistānā viņam šķitusi līdzīga datorspēlei.

Islāmistu kustības pārstāvis uzsvēra, ka savus kareivjus cīņai ar talibiem nosūtījušas 49 valstis, kuru rīcībā ir spēcīgas armijas. „Mums tas ir nopietns, vēsturisks karš, tā ir mūsu tautas pretestība,” paziņoja Z. Mudžahids. Vienlaikus talibu pārstāvis piebilda, ka kustības biedri neuztver prinča Harija vārdus pārāk nopietni, jo daudziem ārvalstu kareivjiem pēc piedalīšanās kaujās Afganistānā attīstās garīgās slimības.

Pēc Z. Mudžahida vārdiem, talibi jau sen vēlējušies iznīcināt „šo princi”, tomēr britu karaļnama pārstāvis vienmēr it kā ticis slēpts drošos apakšzemes patvērumos. Z. Mudžahids sarunā pieminēja septembrī notikušo uzbrukumu britu armijas bāzei Afganistānā – toreiz princis Harijs, kurš atradās bāzē, tika paslēpts, līdzko sākās sadursme. Arī Lielbritānijas Aizsardzības ministrija apstiprināja, ka princis, sākoties talibu uzbrukumam, nekavējoties nogādāts drošā vietā.

Talibu aizdomas par prinča Harija garīgo veselību izsaukusī intervija tika publiskota pirmdien, 21. janvārī – pēc tam, kad viņš bija beidzis dienestu Afganistānā. Prinča Čārlza jaunākais dēls pastāstīja žurnālistiem par savu ikdienu armijas bāzē Camp Bastion, kur viņš dienēja kā triecienhelikoptera Apache otrais pilots-strēlnieks. Sarunas gaitā princis salīdzināja helikoptera bruņojuma vadības sistēmu ar datorspēlēm. „Es piederu tiem cilvēkiem, kuri mīl uzspēlēt Playstation un Xbox, tādēļ gribas ticēt, ka mani īkšķi var vēl noderēt (kaujās – Diena.lv),” paziņoja princis Harijs. Britu karaļnama pārstāvis intervijas gaitā tāpat atzina, ka viņam nācies nogalināt talibus.

Par prinča Harija atgriešanos no Afganistānas kļuva zināms pirmdien, 21. janvārī. Viņa pēdējais komandējums Afganistānā ilga aptuveni piecus mēnešus un bija otrais prinča militārajā karjerā. 2007. un 2008. gados viņš jau pavadīja Afganistānā 77 dienas, tomēr toreiz Harijam nācās atgriezties mājās pirms dienesta laika beigām drošības apsvērumu dēļ, jo ziņas par prinča atrašanās vietu bija izskanējušas presē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ievainotais Slovākijas premjerministrs spēj runāt

Ievainotais Slovākijas premjerministrs Roberts Fico spēj runāt, bet ir noguris un joprojām atradās ļoti smagā stāvoklī, pēc sava sabiedrotā apmeklējuma slimnīcā pavēstīja jaunievēlētais S...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits