Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Spēcīgs sprādziens satricinājis Kabulu; četri ievainotie (papildināts 19:06)

Vismaz četri cilvēki ievainoti mīnētas automašīnas sprādzienā, kas piektdien tika vērsts pret ārvalstnieku iecienīto Kabulas franču restorānu Le Jardin. Atbildību par sprādziena sarīkošanu uzņēmies grupējums Taliban.

"Šovakar sarīkots uzbrukums pret iebrucējiem piederošu restorānu," tviterī paziņojis talibu pārstāvis Zabihulla Mudžahids, apgalvojot, ka uzbrukumā nogalināti vai ievainoti vairāki ārzemnieki. Vēstot par šādiem uzbrukumiem, talibi parasti mēdz minēt pārspīlētu upuru skaitu.

Sprādziens izraisījis ugunsgrēku. Kā paziņojis Afganistānas Veselības aizsardzības ministrijas pārstāvis, četri cietušie nogādāti slimnīcā. Viņš nav minējis ievainoto nacionālo piederību un noraidījis mediju ziņas, ka sprādziens prasījis desmit gadus veca bērna dzīvību.

Franču restorāns, kura īpašnieks ir afgānis, atrodas rajonā, kur izvietotas valdības ēkas un daudzas ārvalstu vēstniecības. Uz sprādziena vietu steidzas ugunsdzēsēju un ātrās palīdzības mašīnas. Policija aplenkusi un norobežojusi rajonu.

Uzbrukums sarīkots dažas dienas pēc tam, kad Kabulu apmeklēja Pakistānas armijas pavēlnieks ģenerālis Rahīls Šarifs, lai mēģinātu sagatavot augsni jaunām miera sarunām ar talibiem. Viņa vizītes laikā tika panākta vienošanās 11.janvārī sarīkot pirmo Afganistānas, Pakistānas, ASV un Ķīnas pārstāvju tikšanos, lai ieskicētu visaptverošu miera plānu, norāda amatpersonas Kabulā.

Pagājušajā vasarā Pakistānā sākās Kabulas valdības un talibu miera sarunas, taču jūlija beigās tās tika atliktas uz nenoteiktu laiku, kad talibu vadība apliecināja informāciju par sava līdzšinējā līdera mullas Omāra nāvi.

Afganistāna uzskata par svarīgu Pakistānas atbalstu centieniem nosēdināt talibus pie sarunu galda, tomēr analītiķi domā, ka līdz konstruktīvām sarunām vēl ejams tāls ceļš.

2014.gada janvārī talibu uzbrukumā Kabulas restorānam Taverna du Liban zaudēja dzīvību 21 cilvēks, tai skaitā 13 ārvalstnieki.

(papildināta visa ziņa; precizēts virsraksts) 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits