Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Serbijas un Albānijas premjerministri sola uzlabot valstu attiecības

Neskatoties uz domstarpībām Kosovas jautājumā, Serbijas un Albānijas premjerministri trešdien Prištinā solījuši strādāt pie attiecību uzlabošanas abu valstu starpā.

Aleksandrs Vučičs kļuvis par pirmo Serbijas premjerministru, kas ieradies oficiālā vizītē Albānijā, atbildot uz Albānijas premjera Edi Ramas vizīti Serbijā pirms sešiem mēnešiem. Tā bija Albānijas premjerministra pirmā vizīte Serbijā pēdējo 68 gadu laikā.

Albānijas un Serbijas attiecības ir sarežģītas, un tajās dominē daudzi neatrisināti jautājumi. Sevišķi delikāti ir jautājumi par Kosovu un etniskajiem albāņiem Serbijas dienvidos.

"Mūsu valdības darbs ir skatīties nākotnē, un mums nākotne nozīmē labas attiecības ar Albāniju, serbu un albāņu sakari būs mugurkauls attiecībām reģionā," pēc sarunām ar Ramu paziņoja Vučičs.

"Albānijai un Serbijai ir vēsturiska iespēja atjaunot mieru šajā reģionā un sekmēt līdzāspastāvēšanu, neskatoties uz reliģiskajām un citām domstarpībām (..), lai izrādītu drosmi kā Vācija un Francija pēc Otrā pasaules kara," sacīja Rama.

Abi līderi atzina, ka pastāv domstarpības par Kosovu, kas 2008.gadā pasludināja neatkarību no Serbijas, bet ko Serbija joprojām uzskata par savu sastāvdaļu.

Abi premjeri uzsvēra, ka valstu attiecības iespējams uzlabot ar kopīgiem projektiem, tostarp Eiropas Savienības (ES) finansēto lielceļu, kas saistīs abas valstis, kā arī kopīgiem projektiem enerģētikas, tirdzniecības un tūrisma sektoros.

Rama norādīja, ka, pastāvot gribai abās pusēs, pastāv arī ceļš uz priekšu.

Plānots, ka Vučičs vizītes laikā tiksies arī ar citām vadošajām Albānijas amatpersonām, serbu minoritātes pārstāvjiem un piedalīsies starptautiskā forumā Tirānā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits